Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
bg_92 +17
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
#korposwiat #praca #pracbaza
@jonzi: uścisk ręki i poklepanie po plecach, a później dodatkowe obowiązki?
@PonuryKosiarz: nie mirku, tylko kasa. Pochwały daję za każdą dobrze wykonaną pracę.
Mi trochę żal ludzi, którzy spotykali na swojej drodze zawodowej przełożonych którzy ich nie nagradzali. To rzutuje na całej karierze jak widzę. Na szczęście ja też robię wszystko przeciwnie co w tym poście i na szczęście zawsze ktoś to doceniał awansem lub premią. Osobiście nie wiem jak by to wszystko wyglądało jakbym został
@Czekolatka: problem taki, że coraz mniej ludzi to docenia, a nie każdy może robić karierę na porządnym stanowisku.