Wpis z mikrobloga

Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na etacie, dlatego wszystkim tyrającym na kogoś przypominam zasady zachowania zdrowia psychicznego w k0łchozach:
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą

A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście

#korposwiat #praca #pracbaza
jacekparowka - Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na eta...

źródło: AAAA

Pobierz
  • 156
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiecazpieca: dzisiaj akurat mój bezdomny kuzyn przesłał mi zdjęcie swojego szałasu w lesie i nie wydaje mi się żeby to było lepsze…

A tak poza tym to dzięki takiemu nastawieniu mam właśnie zajebiscie i w pracy i w życiu
  • Odpowiedz
a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście

@jacekparowka: Rozumiem, że ty zatrudniałbyś ludzi do końća życia, nawet po zamknięciu firmy?
  • Odpowiedz
@jacekparowka dobrze, że nie wziąłem sobie tego do serca. Zaczynałem na magazynie na najniższym stanowisku, po koordynatora i wygryzając kierownika z dużym stażem. Bo mi się chciało. Teraz jestem managerem w dużej międzynarodowej firmie, trenerem i szukającym talentów.
Także tak, nic nie róbcie, nie starajcie się miejcie wszystko gdzieś a druga strona zrobi to samo ;)
  • Odpowiedz
nieważne jak się staraliście

@jacekparowka: Potwierdzam, szczegolnie w korpo mimo dobrych wynikow. Mnie i pae innych osob "zredukowali", a dziewczyna ktorej gorzej szło zostala, pewnie przez to ze jest kobietą
  • Odpowiedz
@DrKittens: oni tak uzasadniają to, czemu jako wybitni epidemiolodzy/klimatolodzy/specjaliści wojenni/inwestorzy z----------ą za minimalną na magazynie - no przecież z----------ą, bo się Janusz na nich uwziął, i w ogóle nie ma sensu się starać.
  • Odpowiedz
@fan_Kazika

@jacekparowka zasada jest prosta jak pracujesz w korpo - robisz minimum tego co kazali ale dbasz o dobry PR żeby na ocenie rocznej/wewnętrznej rekrutacji mieć szansę na więcej. Aha i podstawa to jak najwięcej z korpo wynieść dlatego piję kilka kaw dziennie, jem lunche w dobrej cenie i sram głównie w pracy ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ale z tym kilka kaw dziennie to bym uważał.
  • Odpowiedz
@jacekparowka Lewackie odklejenie. Myślisz, że ten kto jest teraz prezesem też nic nie robił i kiedyś narzekał, że ktoś mu za mało płaci i za dużo wymaga? To nie te czasy, że prezesem zostaje się tylko po znajomości. Nawet taki prezes czesto zaczynał z pozycji szarego Kowalskiego, ale jednak dał z siebie więcej i dziś to on jest prezesem, a nie ten co się opie*dalał w tej samej robocie.
  • Odpowiedz