#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
@Oltwk93 to samo co na Podhalu, "łojcowizna" rzecz święta, tyle że na Podhalu te rodziny rzeczywiście od wieków mają tą ziemię, a tu co najwyżej niecałe 80 lat.
@Oltwk93: tu jest problem że cokolwiek chcesz zrobić w okolicy to trzeba wysiedlać, wiadomo że ludzie będą przeciwko. Tak samo z ekspresówką też były protesty.
@Oltwk93: powtórka z rozrywki .teraz powinni podpisywać oświadczenia ,że zostają tam na własną odpowiedzialność i zrzekają się praw do jakichkolwiek roszczeń wobec państwa. Ile sama taka akcja ewakuacyjna i całe ogarnianie tego syfu popowodziowego kosztuje. I co? Co 20-30 lat to samo? Oh wait,no nie to samo , bo jeszcze sporo nowych budynków dobudowanych w międzyczasie na terenach zalewowych.
@mattz_: to co mamy nie zbudować ani kilometra autostrady czy elektrowni atomowej bo trzeba wyburzyć 10 poniemieckich domów? Przecież to absurd, ci ludize za stare rudery dostaliby nowe domy. Nich teraz oni płacą za szkody
@Oltwk93: nie mówię że nie budować, ale że to normalne że ktoś protestuje. Jak to czytam to według niektórych najlepiej byłoby zaorać całą kotlinę kłodzką i zrobić jeden wielki zbiornik żeby chronić biedny Wrocław bo im się należy żeby chronić ich patodeweloperskie kawalerki na terenach zalewowych.
Jaką całą kotline? Miało być 9 nowych zbiorników o powierzchni około 0,5km2 każdy czyli 0,2% powierzchni kotliny Kłodzkiej. Miały one głównie chronic Lądek zdrój, Bystrzyce Kłodzką i Kłodzko a nie Wrocław XD Nie wiem ale się wypowiem XD
@Oltwk93: Czego Ty oczekujesz od tych tumanów? Myślenia? Przecież w tym kraju większość ludzi ma właśnie takie podejście. Elektrownia atomowa? Panie nie pamiętasz pan CZARNOBYLA?! To że wszyscy sąsiedzi maja atomówkę to nie ważne. Z-----a mentalność parobków.
@Oltwk93: A to oni nie prostestowali przeciwko temu, że planowany zbiornik był pomysłem z lat 70, czyli niezgodnym z obecną myślą hydrotechniczną? Ergo: nieodpowiadającym najnowszej wiedzy?
@Oltwk93: do przesiedleń trzeba często dużo dołożyć i państwo nie zawsze te różnice doklada. Np jak jest stary dom w jakims wypizdowie, to nie jest dużo wart, a często nowy stan surowy zamknięty jest tyle wart, co czyiś aktualny stary dom wraz ziemią.
@kayleigh1507: nie. Tam było 9 zbiorników w budowie. Protestowali przeciwko każdemu. Nie było postulatów nowoczesnych zbiorników. Nie rób fikołka większego niż oni
Może Ci ludzie tego się boją, bo napisałaś państwo wypłaca 120% WARTOŚCI domu zgoda, ale jak dom Ci wycenią np. na 300 tys dostaniesz 360 to na co Ci to starczy obecnie?
Tzn. nie chce chłopskiego rozumu robić, trzeba zobaczyć ile tak naprawdę otrzymują ludzie za takie przesiedlenia. Bo być może, państwo chciało im zabrać działkę i dać jakieś g---o. Tego na ten moment nie wiem przynajmniej ja. Może ktoś jest tutaj kto się tym zajmuje albo otrzymał takie coś pod budowę autostrady.
I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań.
Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej!
Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
Przecież to absurd, ci ludize za stare rudery dostaliby nowe domy.
Nich teraz oni płacą za szkody
Miały one głównie chronic Lądek zdrój, Bystrzyce Kłodzką i Kłodzko a nie Wrocław XD
Nie wiem ale się wypowiem XD
Odszkodowanie to co najmniej 120% wartościowa domu, czasem rząd buduję nową wioskę obok
Tam było 9 zbiorników w budowie. Protestowali przeciwko każdemu.
Nie było postulatów nowoczesnych zbiorników. Nie rób fikołka większego niż oni
@Oltwk93: typowy wykopek jest typowy.
1. Ci ludzie manifestują swoje niezadowolenie, bo takie jest
Może Ci ludzie tego się boją, bo napisałaś państwo wypłaca 120% WARTOŚCI domu zgoda, ale jak dom Ci wycenią np. na 300 tys dostaniesz 360 to na co Ci to starczy obecnie?
Tzn. nie chce chłopskiego rozumu robić, trzeba zobaczyć ile tak naprawdę otrzymują ludzie za takie przesiedlenia. Bo być może, państwo chciało im zabrać działkę i dać jakieś g---o. Tego na ten moment nie wiem przynajmniej ja. Może ktoś jest tutaj kto się tym zajmuje albo otrzymał takie coś pod budowę autostrady.
Komentarz usunięty przez moderatora