Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bananek2 To TVN, na chłopa z Polski nie masz co liczyć. Jeszcze zacznie wychwalać Polskę, i co wtedy?

Z opisu programu wynika, że wątek imprezowy ma być poruszony.
  • Odpowiedz
@eyehategod: napisałeś pytanie, co mi broni wyjechać za granicę i coś tam robić. więc odpowiadam, broni mi brak pieniędzy, których może miałbym więcej gdyby państwo nie dysponowało nimi w taki sposób że zabiera je głównie mężczyznom a przeznacza na kobiety
  • Odpowiedz
@debi5s: ale mówię o studentach jeżdżący na erazmusa, powiedz mi w jaki sposób chłopy studenci mają mniej pieniędzy od bab przez państwo? XD w linku który przytoczyłeś jest mowa o tym że te różnice wynikają z systemu emerytalnego i nie na etapie studów
  • Odpowiedz
@eyehategod:

Różnica w pewnym stopniu może też wynikać z zarobków kobiet i/lub mniejszej aktywności zawodowej, co wpływa na silnie ujemne saldo transferów prywatnych.

A potem czytasz ze mniej jest mężczyzn wykształconych. No tak, bo mężczyźni częściej ida do pracy zamiast na studia z europeistyki itd.
  • Odpowiedz
@debi5s: no to dalej pytam, dlaczego nie pójść na studia z europeistyki skoro to takie super, w tym wieku nie masz rodziny na utrzymanie, wczesniej pisałeś że nie pojechałeś na erazmus bo nie miałeś pieniędzy, teraz według ciebie kobiety nie idą do pracy i mają niższe zarobki, a jakoś jadą
  • Odpowiedz
@eyehategod: pisałem ze nie pojechałem za granice bo nie mam pieniędzy. Miałbym ich więcej, gdyby państwo mniej mi ich zabierało. A zabiera ich dużo, i wydaje na pierdoły takie jak idiotyczne studia z których korzystają w większości kobiety. Czy tak trudno to zrozumieć?
  • Odpowiedz
@eyehategod:

no trudno mi cie zrozumiec bo w wieku studenckim tobie jako chlopowi panstwo nie zabiera wiecej niz przecietnej babie

nie, bo maksimum długu mężczyzna osiąga w 22 roku życia, a kobieta w 25 roku życia. co z resztą potwierdza tezę że kobiety częściej chodzą na nieprzydatne studia a mężczyźni w tym czasie idą do pracy
  • Odpowiedz
@eyehategod:

no to mi tu nie wciskaj ze kasy nie miales bo w tym wieku dostajesz od panstwa najwiecej w swoim zyciu

przecież nie dostaję tego czego ja chce, tylko to co przygotowało państwo. na przykład przygotowane dla mnie miejsce na kierunku kosmetologia, europeistyka itd. a w wieku 22 lat zaczynam te niechciane prezenty spłacać. a kobieta w wieku 25 lat. kobiecie na dodatek dłużej zajmie ich spłacenie.
i tak, nie
  • Odpowiedz