Aktywne Wpisy

callver34 +142
Czy Polska może być liderem Europy? Liderem regionu? Nie ma na to szans, ostatni raport OECD ujawnia miażdzące braki w umiejętnościach Polaków. 40% to funkcjonalni analfabeci:
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-23 171713
Pobierz
#perfumy
Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?
Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?
Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pracait #it #pracbaza
Jest powrót do normy i wujek groman radzi się do tego przyzwyczaić. A jeśli nie potrafisz znaleźć pracy na obecnym rynku, no cóż. Wbrew temu, co mówią na bootcampach, nie każdy musi pracować w ajti.
@Lonate z tym cyber to średnio się zgodzę. W mojej okolicy jest aż jedno ogłoszenie z tym związane które wisi już chyba z pół roku. Co do clouda to się zgadzam. Jest kilka ogłoszeń z admin
@_lorem_ipsum_: ostatnio dostaję oferty całkiem dobrze płatne na Linkedin. Jest ich zdecydowanie mniej ale kwotowo nie są gorsze niż te co były 6-12+ mc temu a nawet lepsze.
@groman43: czym jest według ciebie ta norma? Ja osobiście nie przypominam sobie nigdy okresu, w którym jednego kwartału likwidowało się ca 14% stanowisk czy w którym na jedno stanowisko w branży aplikowało kilkaset osób.
@groman43: normy, czyli? Bo jeśli mówisz o sytuacji sprzed covida, to według wszelkich statystyk, teraz jest gorzej — więcej kandydatów na miejsce i mniej samych ofert.
@zmarnowany_czas: No tak, ale z tego co piszesz wynika, że jedynym powodem, dla którego dostałeś ten projekt, było cięcie kosztów. Jak wujek Sam następnym razem będzie chciał zrobić to samo, bo kurs USD to PLN spadł o $0.2, to projekt trafi do Indii. Trochę to krótkowzroczne myślenie.
Poza tym, pozostaje pytanie jaki to projekt Bo robienie crudów