Wpis z mikrobloga

@michkoPLX nie rozumiem. Mają czekać 5 lat aż dostaną powolanie? Mają siedzieć na dupie i czekać aż im b---a spadnie na głowę?
Ja wiem, że w twojej głowie każdy Sasza, który, zarobi kasę jeżdżąc Glovo czy Boltem wyda ma na bolcowanie Polek, ale poczytaj sobie o przepływach pieniężnych, jakie kwoty ukraincy przelewają do swojej rodziny.

Dobra, jawnie uciekli przed czymś co będzie za kilka lat. Przynajmniej czytasz ze zrozumieniem i doczepiasz
  • Odpowiedz
@michkoPLX: w sumie stawiając się w ich pozycji, to ja za Polskę bym nie walczył tylko starał się ułożyć życie za granicą, nie widzę powodu dlaczego miałbym nie pójść do klubu. Co innego jak ktoś łamie prawo, robi oborę, szkodzi. ale jak ktoś normalnie się zachowuje ma rigcz to niech sobie będzie.
  • Odpowiedz
@michkoPLX: oczywiście że mają wyginać, kraj wzywa, albo kolektywizacja odpowiedzialności, a nie na zasadzie niech umierają biedaki albo szykujcie się cwaniaczki w mundury, Rosja tego nie przegra ze względów militarnych, demograficznych i gospodarczych, braknie ludzi ukrainie? USA za rządów demokratów być może będzie musiało z wielkim bólem serca wesprzeć w walce kolejne kraje w dzielnej walce o "demokracje i prawa człowieka"
  • Odpowiedz
@michkoPLX I c--j że uciekli. szacun dla tych którzy walczą ale ja też bym s--------ł. Wojna to g---o i loteria. Lepiej żyć na emigracji niż dać się zabić za kawałek ziemi.
  • Odpowiedz
@michkoPLX: Ja tam ich rozumiem - nie bronię ślepo wszystkich zachowań, ale pomijając stereotypy - jako zwykły obywatel, też mi się nie widzi iść na r--ź na froncie w imię tuska czy kaczyńskiego, narażając z dumą życie za urzędasów, którzy wprowadzają kolejne chore przepisy, podatki i zakazy. Rzucaj wszystko i idź nagle bronić całego aparatu państwowego, który mi się odwdzięczy co najwyżej wyższymi podatkami, kolejnymi opłatami, daninami i zakazami w
  • Odpowiedz