Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +350
Ja to już sam nie wiem czy tu trzeba się śmiać, płakać, czy wzywać psychiatrę.
źródło: image_picker_C6C22AFF-BF6E-47BD-AFD8-1C9A00D8687B-91647-00000C021022A56A
Pobierz
Salido +248
Minął 46. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
191 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
201 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
191 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
201 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-31
Pobierz

Ogólnie pisałem już o tym na wykopie kiedyś, ale głównie na mnie przepychany jest cały ciężar związany z projektem i reszta raczej krąży jak wolne elektrony. Jednak to nie temat na tą dyskusję.
W piątek mieliśmy w naszej korporacji dość spore spotkanie, w trakcie którego mój Product Owner reprezentował przed dwoma innymi zespołami co robimy, a dokładnie robił taką wymianę wiedzy, prezentację czym aktualnie my się zajmujemy. Taka trochę wymiana wiedzy i informacji. Ja na tym spotkaniu się nie odzywałem.
Z ust Product Ownera z innego zespołu padło pytanie kiedy mamy termin wejścia z tym na produkcję. No i Product Owner odrzekł że celujemy w końcówkę tego roku.
Ja z kolei już teraz wiem, że to niemożliwe. Tak jak napisałem nie pracuję w korporacjach od dziś i bardzo często terminy podawane przed Product Ownerów są oderwane od rzeczywistości i nie konsultowane z programistami. Tak samo i w tym przypadku było.
Jak jako programiści czujecie się z tym wszystkim? Jestem już stary, mam ponad 30stkę i czuję się wciąż traktowany jak dziecko, nikt się nie przejmuje mną. Ja nie chcę z---------ć po godzinach i robić bo ktoś obiecuje chore terminy. Druga sprawa, moje wynagrodzenie nie odzwierciedla wysiłku jaki muszę wkładać w ten projekt.
Najlepsze jest to, a spotkałem się z tym nieraz już, że jak projekt będzie opóźniony to zacznie się zwalanie winy na mnie i grillowanie mnie, wywieranie presji.
Jak wyjść z tego p----------o koła? Chciałbym w końcu robić swoją robotę 8h i mieć w------e w czyjeś obiecanki, nie stresować się, żyć na luzie....
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
źródło: pobrane
PobierzNa teraz to przygotuj sobie techniczne argumenty, pokaż konkrety ile trwa implementacja, ile trwają testy, ile czekasz na inputy, a jak masz wątpliwości albo obawy to najpierw wyślij to mailem i dopisz, że chętnie to przegadasz.
Dlaczego mailem, otóż będzie dowód, że przewidziałeś