Aktywne Wpisy
Agresywna_Szyba +214
#blackpill #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #tinder #zwiazki #podrywajzwykopem #randkujzwykopem
Jakbyście zareagowali gdyby:
Wasz dobry kumpel: taki normik+, ale mocno zadbany (dieta, sport), ciężko mi ocenić ale z ryja jest 6-7/10, 180 wzrostu czyli nieźle, dobrze zbudowany, własna firma - przeprowadzi (co za tym idzie własna chata, fura, zarobki pewnie 10k+) oznajmij, że poznał super śliczną dziewczynę
Jakbyście zareagowali gdyby:
Wasz dobry kumpel: taki normik+, ale mocno zadbany (dieta, sport), ciężko mi ocenić ale z ryja jest 6-7/10, 180 wzrostu czyli nieźle, dobrze zbudowany, własna firma - przeprowadzi (co za tym idzie własna chata, fura, zarobki pewnie 10k+) oznajmij, że poznał super śliczną dziewczynę
Co byś zrobił
- Nie wtrącał się w jego życie 85.4% (234)
- Starał się go namówić by ją rzucił w peeezdu 14.6% (40)
@affairz: Jakbyś tam był, popatrzył i posłuchał to byś przyszedł, zakręcił się na pięcie i poszedł do domu. Skąd wiem? No byłem xD Ale ja tam poszedłem protestować przeciwko dopłatom, bo ja się nie identyfikuję z płaczami o czyszczenie lokali z niepłacących lokatorów albo że "mieszkanie prawem nie towarem", bo dla mnie to nadal towar, choć towar pierwszej potrzeby i
@mickpl: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Filipterka25: Jakiemu k---a kapitalizmowi XD Od kiedy subsydiowanie popytu przez państwo to kapitalizm? XD BK0 to nie jest żaden kapitalizm tylko zwykła korupcja i jest s------------m z perspektywy zarówno kapitalizmu jak i socjalizmu.
Przecież przeciwko dopłatom są także turbokapitaliści jak Petru czy Mentzen, bo z perspektywy kapitalizmu to jest ingerencja w wolny rynek i to z debilnej w dodatku strony, bo od
Na początku ja siedziałem przy kościele na PL 3 krzyży i do mnie podchodziło normictwo i się pytalo co to za rewolucja xD
@Filipterka25: dopłaty do kredytów dla deweloperów to kapitalizm xD bo jak nie ma dopłat do kredytów to socjalizm czy co wtedy jest?
a żeś d-----ł/a ;)
Końcowym jest zawsze monopol. W tym przypadku to oligopol firm deweloperskich, które nawet nie udają, że ze sobą konkurują, bo płyną pod jedną banderą Polskiego Związku Firm Deweloperskich. I jak każda taka duża, monopolistyczna organizacja lobbują intensywnie we władze, by im przepychała korzystne prawo.
W waszym wyidealizowanym świecie wolny rynek to anarchia
Inna sprawa, że nie ma to nic wspólnego z wolnym rynkiem - ale żeby ów w ogóle istniał to wbrew wyżej wspomnianym zaklęciom musi istnieć silne państwo
@Antorus: No nie, w naszym świecie należy bronić wolnego rynku aby nie zamienił się w monopole. Widziałeś kiedyś protesty przeciwko regulacjom antymonopolowym? Nawet w USA które słynie z wolnego ryneczku masz przymusowe rozbijanie firm gdy spełnią kryteria monopolowe.
I tutaj widać wasz kolejny problem - nawet
@Filipterka25: to jest ten cały kapitalizm jak państwo dopłaca prywatnym przedsiębiorstwom, żeby mogły gonić swój towar? chyba inaczej było w teorii
@lajt2: może, ja jestem słaby w liczenie ludzi
@Khaine:
kapitalizm jest wtedy gdy kapitaliści mówią jakich ustaw potrzebują, a posłowie to głosują!