Wpis z mikrobloga

#blackpill #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #tinder #zwiazki #podrywajzwykopem #randkujzwykopem

Jakbyście zareagowali gdyby:

Wasz dobry kumpel: taki normik+, ale mocno zadbany (dieta, sport), ciężko mi ocenić ale z ryja jest 6-7/10, 180 wzrostu czyli nieźle, dobrze zbudowany, własna firma - przeprowadzi (co za tym idzie własna chata, fura, zarobki pewnie 10k+) oznajmij, że poznał super śliczną dziewczynę i planuje z nią wspólne życie. Następnie umawia spotkanie w gronie znajomych i przyprowadza ją na spotkanie. Tylko nie przyprowadza super ślicznej dziewczyny lecz paszteta? xD

Dziewczyna w sumie fajna z charakteru, figura nienaganna, chuda, wysportowana, ale z ryja jest tragedia - max 3/10, nieprzyjemna twarz, blizny po trądziku, dziwny wielki nos. W dodatku jest starsza od niego (ona 30, on 29 lat) więc zaraz będzie stara a brzydka już jest. Ciężko się na nią patrzy ogółem, wręcz jak byliśmy z nim na spotkaniu to odczuwałem takie poczucie wstydu że siedzę z nią przy jednym stoliku xD

Oczywiście po spotkaniu każdy próbuje mu uświadomić, że przy jego wartości matrymonialnej jest praktycznie w topce 10% będąc lekko wysokim, przeciętnym z wyglądu ale nadrabiając sporo zasobami stać go na zdecydowanie więcej, na luzie by sobie wyrwał laskę 6-7/10 a nawet jakby poszedł na łatwiznę z lenistwa to by miał przeciętną laskę 5/10 czyli i tak dwie ligi wyżej od obecnej. I przede wszystkim młodszą o te 5-7 lat, laski powyżej 25 lat mają już przeważnie zbyt bogatą "historię przeglądarki" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Czy próbowaliście mu przemówić do rozsądku że mu chyba myślenie sioorem przyćmiło zdrowy rozsądek? Wszyscy już w sumie za plecami mają z niego bekę, że taki ogarnięty gość, zadbany i wyglądowo i finansowo a się buja z pasztetem zamiast znaleźć sobie kogoś ze swojej ligi. Mi się go trochę szkoda zrobiło bo wydaje mi się, że mu siadała samoocena po ostatniej relacji (miał bardzo ładną laskę która go niestety zdradziła) i chłop nie wierzy w siebie. No ale to nie powód by sobie brać byle kogo.

Co byś zrobił

• Nie wtrącał się w jego życie 85.6% (620)
  • Starał się go namówić by ją rzucił w peeezdu 14.4% (104)

Oddanych głosów: 724

• 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najlepszy charakter na świecie nie nadrobi brzydkiej urody

@nad__czlowiek: A tu się nie zgodzę. Świetny charakter jest w stanie wynagrodzić każdą niedoskonałość. I o to w zasadzie chodzi w relacji. Jeśli jest ta słynna chemia, to wygląd odchodzi często na drugi plan. Twoje myślenie jest płytkie i nie powinieneś wtrącać się w życie tego gościa, bo tak jak wyżej ludzie napisali - ona ma się podobać jemu, a nie tobie.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: to tylko przegrywy tak myślą i wierzą że ładna laska będzie z brzydalem. Wygląd się bardzo liczy

@Silly_Alpaca @kasiknocheinmal @Kondzik90 @goferek nie kumacie. Każdy w naszym gronie (a było nas 5 kumpli nie licząc tego ziomka z dziewczyną) przyznał że do siebie nie pasują. Urodę da się ocenić obiektywnie i obiektywnie on jest atrakcyjny a ona obiektywnie jest brzydka. Nie ma w niej nic
  • Odpowiedz
Nie ma w niej nic co mogłoby mu sie podobać

@nad__czlowiek: No jak. Sam przecież napisałeś w poście "Dziewczyna w sumie fajna z charakteru, figura nienaganna, chuda, wysportowana" więc prawdopodobnie jest coś, co jemu może się w niej podobać. Serio, nie powinniście z kolegami mierzyć tego gościa swoją miarą. Każdemu ma prawo zmienić się gust, a jeśli się sparzy, to chyba jego sprawa. Myślę, że większą szkodę i przykrość sprawicie
  • Odpowiedz
Nie ma w niej nic co mogłoby mu sie podobać i wspólnie z ziomkami stwierdziliśmy że stać go na lepszą, ładniejszą dziewczynę

@nad__czlowiek:

To że go stać nie znaczy że musi taką mieć
To że stać go na ładniejszą nie znaczy, że musi z tej rezygnować, może podoba mu się jej charakter? Albo ciało
  • Odpowiedz
@Silly_Alpaca: nie ma nic w jej wyglądzie co mogłoby mu się podobać. Figura to nie to samo co brak ładnej twarzy

Liczba obserwatorów nie jest miarą człowieka tylko jego atrakcyjności fizycznej. Nie twierdzę że to zła dziewucha ale powinien się nią zainteresować jakiś brzydal na jej poziomie a nie mój atrakcyjny kumpel. On jest po prostu zbyt atrakcyjny przy niej

@AlienFromWenus ładna kobieta podnosi status faceta, brzydka kobieta go obniża
  • Odpowiedz
nie kumacie. Każdy w naszym gronie (a było nas 5 kumpli nie licząc tego ziomka z dziewczyną) przyznał że do siebie nie pasują. Urodę da się ocenić obiektywnie i obiektywnie on jest atrakcyjny a ona obiektywnie jest brzydka. Nie ma w niej nic co mogłoby mu sie podobać i wspólnie z ziomkami stwierdziliśmy że stać go na lepszą, ładniejszą dziewczynę

@nad__czlowiek: mam znajomego, obiektywnie patrząc gościa byś pewnie podobnie zakwalifikował:
  • Odpowiedz
Nie twierdzę że to zła dziewucha ale powinien się nią zainteresować jakiś brzydal na jej poziomie a nie mój atrakcyjny kumpel

@nad__czlowiek: Dobra, to kończy jakąkolwiek dyskusję. Twoje podejście jest obrzydliwe. Mam nadzieję, że koledze się ułoży z tą dziewczyną, bo kumpli ma 2/10.
  • Odpowiedz
@goferek: to czemu nie próbujecie motywować kumpla by szukał kogoś lepszego?

Może to nie gust tylko niska samoocena

Wybiera te które na niego poleca a boi się zaryzykować u tych które mu się podobają
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: zarobki 10k to słabizna, wcale nie jest taka dobra partia widocznie, znam takich co mają kilkunasto milionowe majątki z wygląda nie jakoś źle i są sami
  • Odpowiedz