Wpis z mikrobloga

czy to jest legalne ze tyle miast jest partnerami/sponsorami wydarzenia politycznego #po #lewica #polska2050 #psl ?
Bylem przekonany ze jest nieetycznym sponsorowanie przez gminy jakichkolwiek wydarzeń politycznych. O jaki bylem naiwny
#bekazlewactwa #kiciochpyta #prawo #campuspolska #etyka
Taguje miasta partnerskie zeby mieszkańcy wiedzieli na co ida ich #podatki: #olsztyn #bielskobiala #bydgoszcz #gdansk #katowice #krakow #lublin #lodz #opole #plock #poznan #radom #rzeszow #sosnowiec #torun #wroclaw

Oraz biznesy zeby klienci wiedzieli co wspieraja robiac u nich zakupy: #zabka #allegro #bloomberg #atm czyli #polsat #plus , #mastercard #meta czyli #instagram #facebook , #uber, #orange #cocacola #luxmed #mcdonalds #adamed #medicover

Zachecam do wyslania maila do wladz gmin, ile to pieniedzy poszlo na to partnerstwo oraz jakie gmina otrzymala korzysci. Przykladowego maila mozna znalezc tutaj - KLIK
ChlopoRobotnik2137 - czy to jest legalne ze tyle miast jest partnerami/sponsorami wyd...

źródło: image

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: Uber "inwestuje" w polityków, żeby ci nie dowalili znów jakiegoś prawa, które Uberowi popsuje i tak nie do końca legalną działalność tu w Polsce. Ostatnio korporacja takstówkarska, która sama siebie nazywa aplikacją w------a się, bo ciapatym za kółkiem kazano zrobić polskie prawo jazdy. Kserówka z Bangladeszu podpisana przez samego ambasadora już nie przejdzie :D
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: to akurat warto nagłaśniać, bo np łódzki radny próbował wyjazd na ten parteitag rozliczać jako delegację służbową xD
https://radiolodz.pl/sprawa-delegacji-lodzkich-radnych-trafila-do-prokuratury,106511/
swoją drogą zastanawia mnie to wsparcie amerykańskiego instytutu republikańskiego. Nie wiem czy to jest jakaś przystawka dla CIA do wspierania 'swoich' (wspierali też solidarność podczas przemian ustrojowych i USA wyszło na tym dobrze)? Czy może polskie 'lewactwo' (KO i 3D lewackie xDDD) jest dla republikanów wystarczająco konserwatywne a pisowskie małpy
  • Odpowiedz
która sama siebie nazywa aplikacją w------a się, bo ciapatym za kółkiem kazano zrobić polskie prawo

@ED161: nie siej fake newsów, po pierwsze nie trzeba robić polskiego prawa jazdy bo konwencja Wiedeńska nas zobowiązuje by obcokrajowcom w polsce bez dodatkowych egzaminów wydawać polskie prawko a po drugie Uber i tak tego nie weryfikuje bo oni uznali, że nie są instytucją od weryfikacji dokumentów bo to prawo tak na kolanie zostało napisane
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow: i dziwnym trafem ta korporacja gdzie nie wejdzie to zawsze szuka luk w prawie, dzięki którym może działać. Bo gdyby nie kombinowała to może by dalej przynosiła zyski?
  • Odpowiedz
Nieetyczne jest wtedy, kiedy robią to PiSowcy. Kiedy robi to PO, to jest to etyczne xD

@Kopyto96: nieetyczne jest w obu przypadkach. Dlaczego jesteście aż tak zaślepieni względem swoich partii?
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow: pytam, bo nie wiem: ale z każdego, niezależnie jak dzikiego kraju, pod kątem przepisów, zachowań na drodze itp? (moje zdanie) o ile mogę to zrozumieć w przypadku turystycznym, to jednak żeby wozić ludzi, to tak średnio bym powiedział, tak średnio (koniec mojego zdania)
  • Odpowiedz
@ED161: musi kombinować żeby zostać monopolistą i potem dyktować warunki. A prawo nie powinno im pozwalać na takie praktyki ale póki ludzie piszący polskie prawo będą z łapanki i z przydziału partyjnego to nie ma szans by napisać prawo którego nie ominą wysoko płatnii prawnicy wielkich korporacji
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: a na campus polska przemawiała tylko jedna partia i jej prezes? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy jednak było to event wielopartyjny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale jak najbardziej popieram, finansowanie z budżetu samorządów powinno być w 100% jawne
  • Odpowiedz