Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam,

Co zrobić kiedy partner od 5 dni chodzi obrażony i nie chce rozmawiać? Najgorsze jest to, że nie podaje przyczyny tego stanu, kiedy spytałam się czy coś się stało to milczał i przewrócił oczami a kiedy raz spróbowałam zagaić rozmowę na temat "co robiłeś dzisiejszego dnia" to odpowiada: pracowałem i spałem (bruh), mając głowę skierowaną w monitor. Panowie, czy Wy serio nie mozecie powiedzieć co Wam siedzi na wątrobie? Zastanawiam się czy to nie over dla mirasa i mirabeli, bo takie 5 cichych dni jest strasznie wymęczających (tak, mogę brzmieć jak księżniczka, ale zależy mi na partnerze który będzie ze mną grał w otwarte karty a nie rzucał focha bo tak) #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #logikarozowychpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim znaleźć sobie faceta który się zachowuje jak facet nie jak dziecko , mnie dziwi dlaczego kobiety pozwalają się aż tak bardzo nie szanować
Zachowuje się tak bo mu na to pozwalasz tym że nie umiesz się spakować i trzasnąć drzwiami
To jak on cię traktuje jest odzwierciedleniem tego jak ty siebie szanujesz , skoro ma tupet żeby tak robić widocznie mu za bardzo ulegasz
On cię trakeuje jak ostatniego śmiecia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim najpierw delikatnie powiedzieć, że tworzenie cichych dni jest działaniem destrukcyjnym dla związku i że w związku ważna jest rozmowa o tym co komu wadzi i o ewentualnych niespełnionych potrzebach. Dać czas do namysłu.

Jak nie podziała to powiedzieć mu, że dojrzała osoba rozmawia o tym co jej wadzi a nie strzela focha. Foch to działanie bierno-agresywne mające na celu wymuszenie czegoś na drugiej osobie.
  • Odpowiedz
@kooolega jak ona ma z nim pogadać jak on nie gada z nią ?
Dla mnie takie zachowanie to już wystarczająco żeby odejść j znalezc kogoś kto ma mentalnie więcej niż te 5 lat
Niech sobie z nim jeszcze dziecko zrobi
A tak na serio nie wyobrażam sobie jak ktoś kto ma więcej niż 10 lat może tak robić , osoba toksyczna , raczej się nie zmieni
  • Odpowiedz
Najgorsze jest to, że nie podaje przyczyny tego stanu, kiedy spytałam się czy coś się stało to milczał i przewrócił oczami a kiedy raz spróbowałam zagaić rozmowę na temat "co robiłeś dzisiejszego dnia" to odpowiada: pracowałem i spałem (bruh), mając głowę skierowaną w monitor.

@mirko_anonim: co zrobiłaś?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

daj mu do zastanowienia, czy chce związek dorosłych ludzi którzy rozmawiają jak coś im nie gra, czy chce to zakończyć
że nie chce ci się bawić w jego "domyśl się"
cieszcie się że nie macie dzieci, z typem, który nagle się obraża na kilka dni i nic nie mówi, brrrr
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No dobra, a zawsze tak reagował, że nic nie mówił? Bo może to już kolejna sytuacja określonego typu, a Ty może np. bagatelizowałaś, to co mówił?
Jeśli jednak nie masz nic za uszami, to słabo z jego strony, że nic nie mówi, więc śmiało możesz go zapytać czemu się zachowuje jak p**da :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: takie rzeczy nie wynikają z dnia na dzień

O ile karanie ciszą jest patologicznym zachowaniem, to takim samym jest brak komunikacji w związku i jasnego stwierdzania potrzeb i oczekiwań, a także potencjalnych problemów "zanim" one nastąpią. Tylko potrzeba ogromnych pokładów empatii, by pomyśleć za wczasu o drugiej osobie
  • Odpowiedz