Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to jeszcze będzie badane

@Kryspin013: No to może wstrzymaj się z tym waleniem na ślepo w przeciwnika. Jednego dnia poszło w mediach, że dziesiątki, czy nawet setki tysięcy imigrantów za hajs dostało lewe wizy. Mijają kolejne miesiące i coś nie słychać potwierdzenia tych doniesień.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No to może wstrzymaj się z tym waleniem na ślepo w przeciwnika. Jednego dnia poszło w mediach, że dziesiątki, czy nawet setki tysięcy imigrantów za hajs dostało lewe wizy. Mijają kolejne miesiące i coś nie słychać potwierdzenia tych doniesień.

@swiadomy_anakolut: Z czym mam się wstrzymać? Ze statystykami ile PiS naściagał imigrantów czy faktem, że PiS oddał przyjmowanie imigrantów w prywatne ręce by "sól tej ziemi" ściągała sobie
  • Odpowiedz
Z czym mam się wstrzymać?

@Kryspin013: Napisałeś, że "PiS praktycznie sprywatyzował import imigrantów" powtarzając spin sprzed roku. Ile wśród setek tysięcy imigrantów w Polsce było takich, co zapłacili za to łapówkę w MSZ? Ja rok temu słyszałem, że ćwierć miliona, później, że trochę mniej, a ostatecznie, że badane jest około 200 takich przypadków. Masz dostęp do jakiejś ostatecznej, sprawdzonej liczby nielegalnych wiz załatwianych w MSZ?
  • Odpowiedz
wiesz co znaczy sprywatyzować?

@Kryspin013: Mniej więcej tak. W Polsce jest ponad milion imigrantów. Napisałeś, że PiS "praktycznie sprywatyzował import imigrantów". Jeśli zrobili to "prywatnie", poza procedurami, to zapewne masz jakieś twarde dane, jakieś wyroki sądów, które uwiarygodniłyby Twoją tezę, że "praktycznie sprywatyzował". Ile z tych setek tysięcy imigrantów zostało załatwionych "prywatnie", za pieniążki, po znajomości, bez procedur urzędowych? Chyba , że chodzi Ci o to, że część pracy wykonują
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Mniej więcej tak. W Polsce jest ponad milion imigrantów. Napisałeś, że PiS "praktycznie sprywatyzował import imigrantów". Jeśli zrobili to "prywatnie", poza procedurami, to zapewne masz jakieś twarde dane, jakieś wyroki sądów, które uwiarygodniłyby Twoją tezę, że "praktycznie sprywatyzował". Ile z tych setek tysięcy imigrantów zostało załatwionych "prywatnie", za pieniążki, po znajomości, bez procedur urzędowych? Chyba , że chodzi Ci o to, że część pracy wykonują przy załatwianiu procedur prywatne
  • Odpowiedz