Wpis z mikrobloga

@card_man: Bo programiści robią g---o pracę, w której dobre zarobki wynikają z chwilowej dobrej koniunktury, za 5 lat będą zrównane z zarobkami jak w każdej innej biurowej robocie, nauczenie się zawodu zajmuje 2 lata, a IT pracownicy myślą że są klasą społeczna porównywalną z lekarzami, a tak naprawdę pasują bardziej porównaniem do księgowych albo zwykłych inżynierów. Lekarz oprócz tego, że do tej pory musiał się przekopać i dostać gdzie było
  • Odpowiedz
@card_man: Bo programiści chwilowo są dochodowym zawodem, ale kompletnie bez porównywalnego szacunku i pozycji społecznej z lekarzem czy prawnikiem i to ich boli.
  • Odpowiedz
  • 2
@Don_Kichot: no programiści też mają sporą odpowiedzialność, zwłaszcza jak pracują nad jakimiś rzeczami związanymi z bezpieczeństwem, urządzeniami embedded/IoT, a nawet nad jakimiś apkami. Nie każdy klepie stronki.
  • Odpowiedz
@card_man: Przeciętny polski programista
- praca na b2b dla zachodniego klienta przez konktraktornię
- auto w leasingu
- modna fryzura i wizyty co dwa tygodnie u barbera
- miszcz frameworków i to wielu, bo przecież nie wystarczy
- czarodziej jsa albo
  • Odpowiedz
@card_man: Pierwotnie nic nie miałem do programistów, ale te małpy po bootcampie średnio co 3 dni muszą tutaj dodawać jakieś paszkwile na lekarzy, że lekarze to konowały i że w porównaniu do PANÓW PROGRAMISTÓW to są totalni debile i każdy PROGRAMISTA skończyłby medycyne z palcem w nosie, bo to studia dla debili. Nie raz widziałem też posty, że praca programisty jest dużo trudniejsza i bardziej stresująca od pracy lekarza. Wyobrażasz
  • Odpowiedz
  • 0
praca na b2b dla zachodniego klienta przez konktraktornię

@groman43: a to coś złego, jak taką ofertę dostał?

- auto w leasingu

- modna fryzura i wizyty co dwa tygodnie
  • Odpowiedz
  • 0
Siedzi sobie taki typ na zdalnym na 3 etatach jednoczesnie z czego na kazdym pracuje max godzine dziennie, na wszystko ma #!$%@?, a przez reszte czasu pisze na wykopie posty szkalujące lekarzy bo ma ból d--y xD

@Bipolar-: myślę że uwierzyłeś w baity. Serio myślisz że ktoś kierownik nie ogarnie że ktoś się o-------a?
  • Odpowiedz
@card_man pracowałem zawodowo z lekarzami z tytułami naukowymi i skomplikowanymi specjalistami. Zawsze byli mili i szczerze zafascynowani tym, jak ai zmienia radiologię i jak zmienia się samo it.
  • Odpowiedz