Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +54
Ciąg dalszy spowiedzi gotki. Twierdzi, że jest prześladowana i nękana. Jej bad boy by powiedział, że taka jest cena funkcjonowania w Internecie XD Ciężko współczuć.
#kiszak
#kiszak

Huptys +14
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam sobie feature brancha odbitego od developa. W międzyczasie doszło trochę commitow na develop i feature. Finalnie jednak domergowalem mastera do feature i rozwiązałem konflikty wiec jest up-to-date. Teraz chciałbym zrobić rebase i squash, ale niestety każdy stary commit nakłada się na develop po kolei i trzeba rozwiązywać konflikty pomimo, że mój HEAD jest up-to-date. Jak zrobić taki force squash bez rozwiązywania konfliktów?
#programowanie #programista15k #git
na tym polega rebase ziom, dlatego nie popracujesz sobie długo na boku jeśli ktos ci bedzie grzebał w tych samych miejscahc w głónym projekcie bo nakład pracy na rozwiazywanie konflików osiagnie 100% twojej przepustowości. Ponieważ ty musisz ogarniać cała historię zmian od punktu rozgałęzienia na dwóch branach. Oczywiscie robiąc czesto rebase ograniczasz ilośc zmian na jednej
@victordeleco2: nie czytalem wczesniej, ale moze chodzi Tobie o squash commit?
@bin-bash chyba chce to zrobić, ale wpierw dam musi wszystko rozwiązać =]
I ten, sorry jak gdzieś była robiona jakaś magia i już rozwiązywałem commity realnie robiąc nowy commity to chyba masz do rozwiązania konflikty
Mozna to zrobić "w drugą stronę"
Nie integruje sobie developa, szkoda życia.
- będąc na swoim branchu zrób sobie reset soft (git reset --soft hash-pierwszego-commitu-brancha)
- zrzuć te rzeczy na półeczkę żeby im się nic nie stało (git stash -u)
- wskocz