Wpis z mikrobloga

Staracie się być szczerzy w relacjach z ludźmi na co dzień, w sensie mówić co myślicie, nawet jeśli tej osobie (obca/ledwo poznana/przyjaciel) nie spodoba się odpowiedź? Czy raczej często macie tak, że gryziecie się w język bo boicie się reakcji, albo, że osoba Was przestanie lubić? Jak mieć tak totalnie w------e i być sobą i mówić o swoich potrzebach?
#psychologia #introwertycy #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donalejd Gryzę się w język bo większość ludzi tak ma w nosie przemyślenia innych. Moja szczerość świata nie zmieni. Też zależy od relacji bo jest różnica między partnerem, przyjacielem a randomem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zoyav: @SpaceMonkey @Linnior88 @Smonk_Da_Wead
A w sytuacji, gdy Wam coś przeszkadza, nie wiem sąsiad puszczający głośno muzykę albo kumpela postępująca niewłaściwie względem Was to mówicie jej "słuchaj, zachowałaś się źle i nie podoba mi się to czy tamto" licząc się z pogorszeniem relacji czy raczej przymykacie oko?
Dopytuję bo jestem strasznie pierdołowata i nie umiem mówić jasno o swoich potrzebach, więc myślę o jakiejś terapii ( ͡
  • Odpowiedz
@donalejd Jeśli coś dotyczy mnie personalnie to mówię wprost bo inaczej ludzie wejdą ci na głowę.

Wszystko co nie dotyczy mnie to jak pisałem ludzie i tak mają w nosie zdanie innych.
  • Odpowiedz