Wpis z mikrobloga

Czy to możliwe żeby po całonocnej imprezie brzuch bolał przez 2-3 tygodnie? Czy to raczej jest spowodowane czymś innym niż alko?
Nie boli bardzo, to raczej dyskomfort, ucisk, lekkie pieczenie pod żebrami, z boku, czasami w plecach i biodrach. Nie cały czas tylko przy bardziej gwałtownych ruchach. Jak o tym nie myślę to nie czuję xD
Innych objawów nie mam.
Byłam ostatnio na badaniach (krew, mocz, glukoza, szybki test CRP, USG brzucha, EKG) i wszystko OK.
Czy ktoś z was miał podobnie albo wie o co chodzi?
#zdrowie #a-----l #alkoholizm #narkotykizawszespoko #medycyna #leki #lekarz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@laverne00:może jakieś zapalenie żołądka, sprawdź czy ci wali z ust xD, poza tym jest taka bakteria Helicobacter pylori która może dawać podobne objawy ale namnażanie tego to proces długotrwały, niemniej jednak warto sprawdzić
  • Odpowiedz
  • 0
@2xpapanalepiku: nie wali z ust xD no właśnie problem w tym że zapalenie żołądka czy ta bakteria to przy tym ma się też inne objawy z tego co czytam a ja nic nie mam.
Jeszcze podejrzewam że mnie przewiało albo że ktoś mi coś wrzucił do drina ale to już spekulacje
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk: a dobra, mam jeszcze skierowanie do kardiologa, bo mam szmery nad sercem i w pęcherzykach płucnych. No ale te objawy nie wydają się być od serca chociaż kto wie
  • Odpowiedz
@laverne00: Sprawdzaj badaj. Akurat problemy z sercem to potrafią się na bardzo różne sposoby objawiać. Np. przy cukrzycy zawał serca może się objawiać... bólem brzucha. Generalnie ciul wie, co ci jest, może być wszystko i nic, ale zdecydowanie jak brzuch boli przez 2-3 tygodnie, to nie jest kwestia imprezy i szukaj przyczyny, aż znajdziesz. W sumie też napisałaś "krew", ale nie napisałaś, jakie badania z krwi miałeś robione, a może
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk: jeśli chodzi o badania krwi to zwykła morfologia była, glukoza i szybki test CRP. W tym teście crp wyszedł lekki stan zapalny więc dostałam antybiotyk na 3 dni. Po wzięciu antybiotyku bolało jeszcze z tydzień i przeszło.
Po kilku tygodniach znowu pojechałam na imprezę i znowu jest to samo (,)
  • Odpowiedz
  • 0
@drakan8: były dwie imprezy. Pierwsza byla w czerwcu, dostałam wtedy antybiotyk na 3 dni i po tygodniu od zakończenia antybiotyku przeszło całkowicie. Po kilku tygodniach znowu pojechałam na imprezę i znowu jest to samo
  • Odpowiedz
@laverne00: wniosek nasuwa się jeden, unikaj imprez( ͡° ͜ʖ ͡°)

Etanol powoduje podrażnienia śluzówki przewodu pokarmowego, niszczy wątrobę, trzustkę. Powoduje miejscowe stany zapalne błony śluzowej przewodu pokarmowego, wzmaga procesy wydzielnicze. W konsekwencji nadużywania alkoholu u człowieka może rozwinąć się nawet choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy
  • Odpowiedz
  • 0
@drakan8: no właśnie nie mogę iść teraz do lekarza bo jestem na wyjeździe poza miastem i zastanawiam się czy nie spróbować teleporady ale myślisz ze wezmą mnie za alkusa jak to wszystko opisze ? XD
  • Odpowiedz