Aktywne Wpisy

Zamówiłem dwie koszulki to po pierwsze. Do domu i dajmy na to, na trening.
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
źródło: zrzut_ekranu
Pobierz
gundulph +589
#mecz z 3-1 na 2-2 tylko nasi tak potrafią xD

Denerwuje mnie, że teraz tak łatwo po studiach o relatywnie dobrą pracę. Mam 39 lat, mam 15k brutto na UOP pracując w sprzedaży.I co mi to daje, gdy dzisiaj taka absolwentka z licencjatem co ogarnia dobrze angielski, excela i jest jako tako mądra, idzie do zagranicznego korpo i ma 9-10k brutto po 2 latach. I ma pracę łatwiejszą. A nie że dziś Rzeszów, za 2 dni Gdynia. Nie, ona ma po swoim korpo czas na kawusię z koleżankami, randkę z tindera i kurs bachaty albo siłkę na multisporcie. Czym ja jej zaimponuję? Mój sukces życiowy nagle wydaje się nic nie warty. #praca #pracbaza #zalesie #zwiazki PS zanim ktoś powie "zmień pracę", dobrze wiecie, że nie wezmą 40 latka do takiego korpo, by klepal w excelu. A 15 lat temu nie było takich możlwości kariery jak dzisiaj są.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
────
@mirko_anonim: I po 5 latach z--------u jest wrakiem człowieka jak ci ludzie co pracują w big 4
A to klikanie w excelu najczęściej też wymaga skończenia jakiejś ekonomii , nie każdy może być dobra księgowa bo trzeba być skrupulatnym
Śmieszne jak degradujesz czyjąś pracę a za swoją byś od razu 100 k
Hihi a w praktyce byłby jak każdy inny trybik od bullshit job, który robi zlecenia/projekty dla swojej julki menadżerki zaraz po studiach, która kompletnie nie ogarnia roboty, ale to nie ma znaczenia, bo i tak wszystko przechodzi przez nią, więc całe podziękowania
czasy się zmieniają, ciesz się z tego co masz, nie imponuj lasce pieniędzmi - albo nie celuj w korpo pracowniczki z dużych miast
@mirko_anonim: po ~15 latach doswiadczenia masz 15k brutto i nazywasz to sukcesem? Sam widzisz w tym porownaniu ktore zrobiles, ze nie masz wypracowanego sukcesu, wiec nie zaimponujesz nim.
@mirko_anonim: wzieliby spokojnie gdyby ten 40-latek cos potrafil, to by spokojnie dostal
@mirko_anonim: tylko jak dokladnie popatrzec to takie osoby w praktyce robia duzo wiecej niz klepanie excela, i to nie tak ze kazdy po studiach z marszu za angielski B2 [co jest realnie bardzo solidnym poziomem] i troche excela