Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Proszę pomóżcie. Dostałam się na pielęgniarstwo, farmację i weterynarię. Każdy kierunek mnie interesuje, ale nie umiem wybrać tego jednego, jedynego. Który daje najszersze perspektywy i według was satysfakcję?

#studia #kariera #praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Matka jest pielęgniarką i raczej się jej tam nie podobało. Ciężka i wymagająca praca. Farmacja wydaje się być trudniejsza do nauki, ale pieniądze są z tego w miarę dobre.
Weterynaria zawsze jest potrzebna, i nie mam tutaj na myśli weterynarza od psów i kotów, ale także od trzody i innych zwierząt, ale trzeba dużo jeździć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Farmacja - będziesz gotowała kryształ po studiach. Pielęgniarstwo - cholernie ciężka, fizyczna praca. Weterynaria - badanie mięsa po uboju i inseminacja bydła. Wybierz mądrze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weterynaria- będziesz wsadzał ręce w odbyty zwierząt. Nie będzie się to podobało ani tobie, ani zwierzakom. Będą chciały cię ugryźć.
Pielęgniarstwo- będziesz wsadzał ręce w odbyty ludzi. Nie będzie się to podobało ani tobie, ani im. Będą chcieli cię ugryźć.
Farmacja- będziesz sprzedawał kolorowe cukierki dla ludzi i zwierząt. Ludziska przy okienku będa ci opowiadać długie historie o stanie swoich odbytów. Ćpuny ma głodzie będa chciały cię ugryźć.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim taaaa farmacja, fhuj nauki żeby sprzedawać jak w warzywniaku ¯_(ツ)
Nieliczni dostają się w konkretne miejsca, szpitalne apteki też poupychane znajomymi i ciężko się dostać.
Pielęgniarstwo - ciężka, niewdzięczna praca. Zaraz powiedzą że się siedzi i kawę piję ;)

Wychodzi raczej weterynaria, ale tylko dla tego że nie znam środowiska ¯_(ツ)
  • Odpowiedz