Aktywne Wpisy
Napedikr +1059
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
mrocznegacie +192
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
No ale ludzie cieszą się, bo i tak żyje się lepiej niż 100 lat temu no i raz na jakiś czas wpadnie podwyżka o kilkaset złotych, które jakiś janusz albo inny manager zarabia w godzinkę xd.
Chory świat, chory system.
A to wszystko i tak przy założeniach, że miałeś fajne dzieciństwo - bo dla niektórych te najwcześniejsze lata potrafią być większym piekłem niż dorosłe życie - i że ominą cię najcięższe choroby i cierpienia z nimi związane.
#antynatalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
To było przeczytać, niemoto, bo masz tam wytłumaczone, dlaczego przymusowo wytworzone środki zaspokajające narzucone potrzeby przymusowo stworzonych istot nie są faktycznymi korzyściami, w wyniku których bilans egzystencjalny takich istot mógłby wyjść na plus. Stosując te środki istoty jedynie częściowo zaspokajają potrzeby, minimalizując tym samym spowodowane przez natalistów cierpienie, po czym następnie umierają. Takie coś nie ma nic wspólnego z prawdziwym zyskiem, jaki sugeruje namiętnie używane przez ciebie słowo 'korzystać'. Żadna istota siłą rzeczy używająca dostępnych środków nic nie zyskuje, a jedynie pozbywa się niektórych problemów zafundowanych jej
NIEZALEŻNY FINANSOWO NA SOCJALU XDDDDDDDDDDDDDDDDD