Aktywne Wpisy
mrocznegacie +540
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
dexterpol +124
Sprzedają to jako komputer gamingowy z zaznaczeniem, że można na tym płynnie grać w najnowsze gry XD #komputery #pcmasterrace #gry
Teraz każdy dzień jest emocjonalnie tak płytki, że czynności czy rzeczy, które z reguły powinny dawać przyjemność, są całkowicie zwykle i bylejakie.
Mam wrażenie jakbym uczestniczył we wszystkim psychicznie z boku.
Chyba #depresja #zdrowie #niebieskiepaski #zalesie
@Atypical: trochę brzmi jak depersonalizacja / derealizacja
@Cudny13: o to to. kilkanaście lat temu jeździłem w Alpy, "zwykłe" góry i wyjazdy stały się takie jakby nudne, nieefektowne. Po przerwie pojechał z kolegą Tatry i poczułem się jak dziecko :)
Warto też się przyglądnąć sobie uważnie i sprawdzić kiedy pojawia się ochota na wejście w social media/p---o. U mnie ten problem się pojawiał np. jak w pracy coś mi nie wychodziło lub gorzej się poczułem. Jeśli najdzie Cię nagła ochota na wzięcie telefonu, zastanów się co się stało chwilę wcześniej. Mi to bardzo pomogło, bo w głowie miałem takie "Aha, czyli poczułem się gorzej i teraz chcę szybki zastrzyk dopaminy - nie będę tego robił, po prostu poczekam". Zadziwiające jest to, że wystarczy przeczekać tą nagłą ochotę i ona mija jak nic się z tym nie zrobi.
Nie chce brzmieć jak jeden z tych nawiedzonych, co znalazł tajemniczy sposób na wszystkie problemy ale u siebie zauważyłem:
- Mniejszy natłok myśli, większy spokój
- Brak myśli lękowych
- Brak
@Cudny13: to nie jest dobre rozwiązanie dla każdego, dla osób w stanach lękowych albo depresji czy adhd będzie wręcz destrukcyjne.
@Cudny13: Nie mam na to żadnych badań konkretnych, jedynie rozmowy ze swoją terapeutką. Mi się wydaje, że mylnie postrzegasz dopaminę. Wszyscy ci jutuberzy którzy nagrywają filmy o dopaminie i detoksie nie mają pojęcia w jaki sposób działa dopamina. Nie ma czegoś
@Atypical: lekarz na cito. Ten od głowy, a nie tych chorób