@mateuszczerski: teraz na wsi u starych i raz w roku dłuższe wakacje w azji za zaoszczędzony na wynajmie hajs. Wcześniej pomieszkiwałem po małych miasteczkach w małopolsce typu Tarnów, Nowy Sącz. Mimo że wiało nudą to i tak wolałem je od krakowa.
@mirko_anonim: przyrodą, okolicą, skomunikowaniem zjada resztę dużych miast. Poza tym wymieniłeś rzeczy, które się tak samo dzieją w innych dużych miastach, ja po 22 nie chodzę po duzych miastach, bo średnia IQ osób towarzyszących spada poniżej 75.
@mateuszczerski: jeszcze lepiej to mieszkać gdziekolwiek a pracować zdalnie dla firmy z dużego miasta ( ͡°͜ʖ͡°) btw w bochni to widzę parę ogłoszeń najmu i ceny podobne do tarnowa a to jeszcze 2-3x większa dziura jest.
@Eugeniusz_Zua: no właśnie niezbyt normalnych ale zaciskam zęby i jakoś daję radę. Może uda się odłożyć więcej kasy na przyszły rok to sobie pomieszkam ze 3 miesiące w azji.
Anonim (nie OP): @De_Fault: jak kolega z małopolski to zapraszam na piwko hehe @Cumulonimbus_Capillatus-32: bez beki ale o której przyrodzie mówisz? Sporo jest fajnych rzeczy ale POZA Krakowem. W samym Krk lubię ściezki rowerowe, planty, parki, zalew, niektóre kąpieliska i w sumie tyle. Nie wiem jak w innych miastach ale komunikacja taka sobie, często przepełniona i drogie bilety
Anonim (nie OP): @mateuszczerski: Skawina/Bochnia xDD Ja tam nie mam co robić przez więcej niż 1h a co dopiero mieszkać. Dziury, nic się nie dzieje, starzy ludzie i najgorsze powietrze w sezonie grzewczym
@mirko_anonim: A mnie się tam bardzo podobało i niedługo tam wrócę, ale to trzeba być co najmniej 6/10, tak jak ja, a incele to niech sobie mieszkają na wioskach i w małych miasteczkach.
Anonim (nie OP): Do tego doliczyłbym korki + fizyczną rozległość miasta. Co w połączeniu dzielenia przestrzeni miejskiej z turystami lub ludźmi w kurnikach pobudowanych tak gęsto że drogi nie wyrabiają. Są dużo lepsze miasta do życia.
był taki raper który zdissował całe miasto(Fuck Compton). Ty nagraj taki kawałek na Kraków.
btw w bochni to widzę parę ogłoszeń najmu i ceny podobne do tarnowa a to jeszcze 2-3x większa dziura jest.
@mirko_anonim: rozwiń
@De_Fault: najlepsza opcja jak nie jestes oskim dynamicznym i masz normalnych rodziców.
@Cumulonimbus_Capillatus-32: bez beki ale o której przyrodzie mówisz? Sporo jest fajnych rzeczy ale POZA Krakowem. W samym Krk lubię ściezki rowerowe, planty, parki, zalew, niektóre kąpieliska i w sumie tyle. Nie wiem jak w innych miastach ale komunikacja taka sobie, często przepełniona i drogie bilety
─────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: rzadko opuszczam swoją wiejską piwnicę ale zdarza się także możesz pisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: akurat tutaj się najmniej dzieje z tego typu rzeczy, prędzej wrocław, łodz, warszawa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91