Wpis z mikrobloga

@modzelem jak sobie najpierw zluzuje śrubę to tak, w ogóle śruby w kołach się dokręca 110nm, albo 120, jakoś tak, a nie na całą p---e skacząc po kluczu jak małpa
  • Odpowiedz
@modzelem: zły pomysł, bo laik prędzej czy później stwierdzi, że skoro odkręca, to równie dobrze dokręci sobie śruby udarem.

Takim kluczem można sobie poodkręcać wahacze w zawieszeniu, itp. ale do kół to kiepski pomysł, lepiej już pokrętło uchylne jak Spalacz Ci wyżej podrzucił.
  • Odpowiedz
@modzelem: U mnie dopiero taki zdał egzamin:
https://allegro.pl/oferta/klucz-udarowy-gds-18v-1050-h-bosch-biturbo-korpus-10143199508?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=3219e842-7fa3-4a50-a64c-5968653f5a45&utm_content=45d4909bc84f#

To co podałeś na kablu czasem odkręci w osobówce, a czasem nie. Niestety dopiero lepsze marki podają prawdziwe niutonometry, tańsze zazwyczaj strasznie zawyżają. Gdyby to było realne 600Nm to by nie było problem.
Ten bosch problemu nie ma, ale jak odkręcam koła większego kalibru (maszyny budowlane) z nasadką 30 to i tak najpierw luzuję
  • Odpowiedz
@modzelem: no nie poradzi sobie bez przedłużki, ale wtedy takie przeciętne klucze udarowe też nie dadzą sobie radcy :)

ja jestem bojówka DeWalt i mam taki średni klucz, kupiony bardziej pod zaciski hamulcowe bo u mnie dokręcane są aż 200 Nm,
kolega ma malutki milwaukee na... 12V i ze 98 proc. roboty przy aucie nim wykona, tego co nie wykona to ma taką kobyłę z 1000 Nm, no ale to
SpalaczBenzyny - @modzelem: no nie poradzi sobie bez przedłużki, ale wtedy takie prze...

źródło: T69876

Pobierz
  • Odpowiedz
Taki neo będzie za słaby czy za mocny do tego?

@modzelem: będzie działał, będziesz zadowolony, za jakiś czas kupisz i tak akumulatorowy bo kabel będzie ograniczał
teraz myślisz, że tylko koła bo właśnie masz w głowie ten kabel,
nie będzie kabla to znajdziesz 10 innych zastosowań dla tego klucza
  • Odpowiedz