Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +27
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +1
To ma być prezent dla kogoś kto samodzielnie zmienia koła 2x do roku, żadnych innych prac.
Może być na aku, może być zasilany z 230v.
Np yato YT-82021 albo 04-720 NEO
#motoryzacja #samochody #majsterkowanie #narzedzia #mechanikasamochodowa
w tym problem, że nie ma siły odkręcić.
Klucz miałby ułatwieniem.
Te śruby nie są mocno dokrrcane, bo ja je ręką albo nogą zwykłym kluczem ruszę
@modzelem: Najpierw ustalmy o czym mowimy. Mowisz o zakretarce udarowej?
@modzelem: no to sorki... za 500pln nie znajdziesz :)
tzn. takim pokrętłem z przegubem 60 cm to bez siłowania
a jak bardzo chcesz klucz udarowy no to nie kupuj na kablu bo one na dodatek zwykle strasznie ciężkie,
akumulatorowy jakiś takiej marki w której narzędzia później pójdziesz, a przynajmniej wkrętarkę kupisz
Takim kluczem można sobie poodkręcać wahacze w zawieszeniu, itp. ale do kół to kiepski pomysł, lepiej już pokrętło uchylne jak Spalacz Ci wyżej podrzucił.
Taki neo będzie za słaby czy za mocny do tego?
https://allegro.pl/oferta/klucz-udarowy-gds-18v-1050-h-bosch-biturbo-korpus-10143199508?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=3219e842-7fa3-4a50-a64c-5968653f5a45&utm_content=45d4909bc84f#
To co podałeś na kablu czasem odkręci w osobówce, a czasem nie. Niestety dopiero lepsze marki podają prawdziwe niutonometry, tańsze zazwyczaj strasznie zawyżają. Gdyby to było realne 600Nm to by nie było problem.
Ten bosch problemu nie ma, ale jak odkręcam koła większego kalibru (maszyny budowlane) z nasadką 30 to i tak najpierw luzuję
ja jestem bojówka DeWalt i mam taki średni klucz, kupiony bardziej pod zaciski hamulcowe bo u mnie dokręcane są aż 200 Nm,
kolega ma malutki milwaukee na... 12V i ze 98 proc. roboty przy aucie nim wykona, tego co nie wykona to ma taką kobyłę z 1000 Nm, no ale to
@modzelem: będzie działał, będziesz zadowolony, za jakiś czas kupisz i tak akumulatorowy bo kabel będzie ograniczał
teraz myślisz, że tylko koła bo właśnie masz w głowie ten kabel,
nie będzie kabla to znajdziesz 10 innych zastosowań dla tego klucza