Aktywne Wpisy
dorszcz +591
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
Alzena +2
Pytanie do osób które rzuciły palenie BEZ WSPOMAGACZY - jakie mieliście najbardziej dokuczliwe objawy? Chce rzucić z dnia na dzień, bez żadnych wspomagających gum/tabletek/plastrow. Czy to jest bezpieczne? Wiem że palenie jest bardziej szkodliwe niż odstawienie, to oczywiste, ale obawiam się trochę że bez wspomagaczy sobie nie poradzę. #zdrowie #kiciochpyta #p-------y
Jestem z tych starszych Gen Z i nawet za moich czasow nie bylo az takiego zjawiska. Jestem z takiej legitnej klasy sredniej, a mimo to chodzilem zreszta do panstwowek, gralem na boisku w pilke z dzieciakami z roznych domow, a wakacje spedzalem u babci.
Jesli chcesz miec rodzine w tym kraju w tych czasach, twoja perspektywa to, przy kredycie hipotecznym na zbyt droga nieruchomosc na zlodziejskich warunkach, stale rosnacych oplatach itp. to wydawanie grubych hajsow na dzieciaka byleby dotrzymywal kroku innym, nie mowiac juz o szkolach prywatnych, nauce jezyka itp. by wyszedl na ludzi, bo panstwowka nie dojezdza. Inaczej skonczy jako przegryw bez znajomych z wizytami u psychiatry dziecieciego bez wolnych terminow za 400 zl/wizyta.
#nieruchomosci #demografia #dzieci #ekonomia
Uwaga, odnosnik do zydowskiej gazety.pl
@kawalerka15k: jako rodzic nastolatki nie zauważam. Nie ma presji na nowy smartfon, nie ma presji na najnowsze
@kawalerka15k: jak sobie je tak wychowasz, to takie będzie
@maciej-kozien: serio XD?
@kawalerka15k: wiesz, że ta gazeta, tak samo jak Onet ze swoimi artykułami o zdradrach, mają na celu wzbudzić kontrowersję niczym rozmowy w toku, ale w żadnym przypadku nie można przekładać tych anonimowych przypadków na całe społeczeństwo.
@kawalerka15k: tylko to jest p---------e ludzi, którzy sobie zrobili dziecko jako kolejną zabawkę. Jak masz zdrową kochającą się rodzinę to syn uwielbia jak grasz z nim w piłkę czy jedziecie razem na ryby, a kosztuje to tyle co nic. Jeżeli musisz wyrażać miłość do dziecka pieniędzmi to najwyrażniej c-----y z ciebie rodzic.
Problem jest nie tyle w pieniądzach, tylko że większość
Bo to jeden wymyślony problem przez jakąś julkę "dziennikarkę"?
Kolejnym dobrym dowodem jest coraz wieksza popularnosc szkol prywatnych, angielskiego, korepetycji itd. za moich czasow byly moze 2
moja córka ma 2,5r i chętnie sama pomaga w drobnych pracach, tylko trzeba temu dziecku czas poświęcić, dużo czytać i puszczać jak najmniej bajek (ten ostatni punkt to szczególny rak w dzisiejszych czasach więc my od 2,5r praktycznie nie oglądamy telewizji)