Aktywne Wpisy
Diagnose +75
Problemy z parkowaniem...Auto musi mieć uszkodzone kamery parkowania, ponieważ parkuje w ten sposób codziennie #wroclaw #polskiedrogi #bmw #motoryzacja
fallout444 +1131
#thebestofmirko #panwitek #galeriakrosno
Pan Witek rozdawał dziś parasole.
Chyba najlepsza akcja wykopków ever
Pan Witek rozdawał dziś parasole.
Chyba najlepsza akcja wykopków ever
Jestem z tych starszych Gen Z i nawet za moich czasow nie bylo az takiego zjawiska. Jestem z takiej legitnej klasy sredniej, a mimo to chodzilem zreszta do panstwowek, gralem na boisku w pilke z dzieciakami z roznych domow, a wakacje spedzalem u babci.
Jesli chcesz miec rodzine w tym kraju w tych czasach, twoja perspektywa to, przy kredycie hipotecznym na zbyt droga nieruchomosc na zlodziejskich warunkach, stale rosnacych oplatach itp. to wydawanie grubych hajsow na dzieciaka byleby dotrzymywal kroku innym, nie mowiac juz o szkolach prywatnych, nauce jezyka itp. by wyszedl na ludzi, bo panstwowka nie dojezdza. Inaczej skonczy jako przegryw bez znajomych z wizytami u psychiatry dziecieciego bez wolnych terminow za 400 zl/wizyta.
#nieruchomosci #demografia #dzieci #ekonomia
Uwaga, odnosnik do zydowskiej gazety.pl
@kawalerka15k: (✌ ゚ ∀ ゚)☞ Weź dzieciaka do 5cio gwiazdkowego hotelu, bo chce xD Idź, zrób to xD
Ludziom którzy naprawdę dorobili się sporego hajsu wisi czy jeden biedak z drugim im powie, że ich dziecko nie ma ajfona albo wyjazdu do ciepłych krajów raz na miesiąc.
Na takie rzeczy moze zwracaja uwage Mariuszki, co dziadek im pole przepisal, podzielili na dzialki i swoj milion w ten sposob zarobili, a teraz szpanuja. Do momentu az tego nie
@kawalerka15k: było. Może nie o 5-gwiazdkowych hotelach, ale presja oczywiście, że była.
@kawalerka15k: to nie jest z pierwszej ręki. Z pierwszej to by było, gdyby to na tobie twoje dzieci wymagały.
Mam wrażenie że W JAKIMS STOPNIU zawsze tak było. Nie jestem młody, urodziłem się w PRL ale pamiętam że u mnie w liceum też pozycja społeczna rodziców miała znaczenie, choć nie zawsze było to artykułowane wprost.
Pamiętam arcy-paskudną scene gdy wychowawczyni wyczytywała nazwiska uczniów i uczennic którzy dostają dofinansowania na obiady w szkole bo ich starzy są biedni.
Keep up with
Zdecydowanie sie zgadzam. Aczkolwiek mysle ze kasa, latwy dostep do kredytu, oraz internet/social media wywalily to zjawisko w orbite.
@kawalerka15k: naucz sie pisać po polsku. A jak już tłumaczysz to zmień nazwisko bo to brzmi całkowicie bez sensu.
@kawalerka15k: konkretne zachowania się trochę różnią, ale schemat jest ten sam