Wpis z mikrobloga

via Android
  • 10
@Cogito-sum Był, ale co to zmienia? Na pewno do szkoły chodziłeś i szybko nam to wyjaśnisz.
Aha... oba obrazy są podobne, ale jednak późniejszy ma jednak znaczące różnice. Jakby ich nie miał to KK już dawno by go postanowił spalić (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: Wiedziałem to, więc nie imputuj fałszywych rzeczy. Może był inspirowany i co z tego? Sugerujesz że ten cały van Biliert był pedałem i masonem? Nawet w notce na wikipedii pisze że malował sceny biblijne i mitologiczne.
  • Odpowiedz
  • 4
@Kempes nie trzeba być wierzącym, żeby uznać tą karykaturę za obraźliwą. Jakiś fikołki i usprawiedliwienie się innym obrazem to dziecinada. Organizatorzy byli świadomi, że ten drugi obraz nie jest powszechnie znany i skojarzenia będą jednoznaczne. Poza tym olimpiada z założenia powinna być apolityczna i nie powinno tam być miejsca dla symboliki mocno kojarzącej się z danym nurtem politycznym.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@skar Czekaj... czy ty próbujesz nam udownodniz, że posiadasz wiedzę o tym co myśleli sobie organizatorzy i autorzy owego przedstawienia? A może znasz jeszcze liczby na najbliższe losowanie Lotto, skoro jesteś taki Wszechwiedzący? Pamiętaj, że to się działo we Francji, oni nie wiedzą za dużo o skrzywionym postrzeganiu świata przez polską patoprawicę XD
  • Odpowiedz
  • 1
@Kempes tak, to właśnie sugeruję. Podobnie jak Ty sugerujesz, że ta karykatura odwoływała się do innego obrazu. Drugi raz sugerujesz, że wiesz o czym wiedzą organizatorzy w kwestii postrzegania 'patoprawicy'.

Dalej, dokonujesz tutaj manipulacji, że to tylko Polska prawica się oburzyła, nie zauważyłeś oczywiście, że głosu krytyki płyną z całego świata. Nie odniosisz się też do tego, że olimpiada z założenia jest apolityczna. Mądrzejsza o tym nie mówić, to niepotrzebna?

Starasz
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@skar: Z tym, że ja pokazałem konkretne, podparte dowodami, wyjaśnienie pomyłki polskich prawackich pseudokatoli, którzy teraz biją pianę o ta inscenizację.

Odniosłem się do bicia piany w Polsce, bo to mnie najbardziej śmieszy. Szczególnie brak RiGCz u takich PRAWACZKÓW jak ty, którzy jak tylko zobaczą jakieś wyjaśnienie, które nie pasuje do ich skrzywionej wizji świata, to odraz piszę "SAMOZAORANIE LEWAKUFFF", "Mądrzejsza o tym nie mówić, to niepotrzebna" - w nawiązaniu
Kempes - @skar: Z tym, że ja pokazałem konkretne, podparte dowodami, wyjaśnienie pomy...

źródło: temp_file7169494613812095938

Pobierz
  • Odpowiedz
@szef_foliarzy "teraz bardziej widac" chodzi wlasnie o to, ze ludziom kojarzy sie to z ostatnia wieczerza, z tego wzgledu, ze to jest po prostu pierwsza mysl jak sie na to patrzy. Tak samo mozna powiedziec, ze swastyka to symbol pokoju czy tam czegos, niestety jak widzisz swastyke myslisz hitler i #!$%@?. To jest wlasnie ten smaczek, ze okej zrobili to na postawie jakiegos obrazu, ktory malo kto kojarzy, ludzie mysla, ze
  • Odpowiedz
chodzi wlasnie o to, ze ludziom kojarzy sie

@Sylar: więszkość ludzi to tępe nieoduczone uje i nie widzę powodu żeby brak ich zdanie i urojenia w ogóle pod uwagę
  • Odpowiedz
@krytyk1205 ja uwazam, ze to co robia to zwykle cwaniactwo i nie chodzi o niedouczenie ludzi tylko o skojarzenia a niestety sa jakie sa. Ludzie kojarza rozne sytuacje/momenty z rzeczami, ktore mocno utrwalone sa w kulturze/religii/nauce, w rzeczach o ktorych duzo sie mowi badz mowilo i sa bardzo mocno az jaskrawo zaznaczone w naszej historii. Jakbym wykonywal ruchy frakcyjne przy Twoim partnerze/partnerce, moglbys sie #!$%@? i jest to zrozumiale i szczerze
  • Odpowiedz