@ajron_men: Bardzo ciekawa analiza, aczkolwiek jest wiele przypadków gdzie dochodziło do kontaktów fizycznych z takimi istotami, chociażby Varginha i słynny rozbity spodek, śmierć policjanta który probował ręcznie złapać humanoidalną istotę, obdukcja w miejskim szpitalu i masa świadków a to tylko pierwszy lepszy przypadek który przyszedł mi do głowy
@Kosmicznyintowertyk: oczywiście, że te wydarzenia są zakorzenionego w rzeczywistości. Spodki/kule zostawiają ślady (piktogramy?), kosmici wręczają rzeczy (np. ww. niesmaczne placuszki). Jednak częściowy odbiór tego fenomenu jest zależny od optyki osoby widzącej (szkoła Ariel, Fatima) i różni się w zależności od obserwatora - część nie widzi nic. Dlatego też pisałem o fenomenie subiektywno-obiektywnym.
@ajron_men: mogę się skłonić ku temu, że wszystko zależy od optyki osoby widzącej i że nawet te istoty mogą przybierać różne formy i dlatego historię na przestrzeni lat są różne i tworzą się różne legendy, ale fenomen jest na pewno również fizyczny, nie tylko duchowny
@ajron_men: Wszystko o czym mówisz można wyjaśnić zarówno Twoją teorią, jak i bardziej zaawansowaną rasą... albo czymkolwiek innym. Może to są duchy odbierane za kosmitów, albo kosmici odbierani za duchy, albo wróżki odbierane za kosmitów, odbieranych za duchy, odbierane za magiczne kosze na pranie. Takie gdybania mogą doprowadzić do dowolnego, wybranego
@ajron_men: TL; DR: z wielką determinacją próbujesz wyjaśnić zjawiska ufo poprzez pryzmat własnych wierzeń religijnych. Tj. wychodzisz z założenia, że religia chrześcijańska ma rację (a wszystkie inne się mylą) i dalej szukasz wynikających z tego wyjaśnień. (Bez urazy, nie krytykuję Cię, bo jesteś osobą wierzącą. Wręcz przeciwnie: szanuję, jeśli pomaga Ci to kierować się dobrem w życiu.)
Sam uważam, że Jezus Chrystus, czy był synem Boga, czy nie, to na pewno był wyjątkowo
@ajron_men: Proroctwa też były w każdej religii. Wszystkie się niewiarygodnie spełniały. Jedna narodziła się tak, inna inaczej. W jednej wyjątkowo wydarzyło się to, w innej tamto. W dzisiejszych czasach też nie mam pewności jak wyglądała prawda. Weź pod uwagę wieki możliwych przekłamań, z różnych stron i powodów. Nawet przez samych kapłanów i wyznawców. Uważasz, że przez tysiące lat nie było szarlatanów, fanatyków i kłamców? Naprawdę nie widzę żadnego konkretnego powodu, żeby uznać, że Chrześcijaństwo
@ajron_men: na YT jest masa filmów, która wyszła niedawno, że kosmici to demony. Moim zdaniem Antychrystem będzie kosmita, który będzie czynił jakieś cuda, uzdrawiał, zamieniał się w Jezusa etc. ( ͡°͜ʖ͡°). Oczywiście będzie mówił, że jest bogiem i mu ludzie mają oddawać cześć. Większość ludzi mu uwierzy.
@n_____S: dokładnie, ostatnio bardzo dużo filmików jest o tym, że kosmici = demony. Co pokazuje, że ludzie przestali się nabierać na bajki o tym, że tzw. kosmici to jacyś przybysze z innych planet.
Antychrystem jest każdy, kto podaje się za lub w miejsce Jezusa. Siłami antychrysta jest zarówno kościół katolicki, ale też wszelkiego rodzaju pastorzy czy inni wyniesieni mistrzowie. Zauważ, że w czasie apostoła Pawła, siły antychrysta już działały. Jakiś
@ajron_men: siły antychrysta zadomowiły się w KK, ale nie można też powiedzieć, że cały KK jest zarażony. Są prawdziwie wierzący księża i normalni ludzie. Zauważyłem, że podczas wpisywania w Google lub Youtube "aliens demons" nie podpowiada dalszej części po wpisaniu "aliens dem". Przypadek? Nie sądzę ( ͡°͜ʖ͡°)
@ajron_men: czyżby te wszystkie objawienia (włącznie z objawieniem w Fatimie) pochodziły od szatana? Do dzisiaj pojawiają się objawienia Jezusa czy Maryi (luz de maria de bonilla etc.). W tych objawieniach straszą wojną, trzęsieniami ziemi etc.
@n_____S: KRK jest przejawem siły antychrysta, bo:
1) zwykły ksiądz w ramach tej organizacji ma możliwość odpuszczenia grzechów 2) domniemuje sobie możliwość wprowadzania ludzi do nieba bez zmartwychwstania i de facto arbitralnie niezależnie od relacji z Jezusem 3) głowa kościoła papież jest tytułowany ojcem świętym, tytuł wyłącznie możliwy do przypisania Bogu 4) neguje zbawienie z łaski przez wiarę w Jezusa, a zamiast tego
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Wszystko o czym mówisz można wyjaśnić zarówno Twoją teorią, jak i bardziej zaawansowaną rasą... albo czymkolwiek innym.
Może to są duchy odbierane za kosmitów, albo kosmici odbierani za duchy,
albo wróżki odbierane za kosmitów, odbieranych za duchy, odbierane za magiczne kosze na pranie.
Takie gdybania mogą doprowadzić do dowolnego, wybranego
Tj. wychodzisz z założenia, że religia chrześcijańska ma rację (a wszystkie inne się mylą) i dalej szukasz wynikających z tego wyjaśnień.
(Bez urazy, nie krytykuję Cię, bo jesteś osobą wierzącą. Wręcz przeciwnie: szanuję, jeśli pomaga Ci to kierować się dobrem w życiu.)
Sam uważam, że Jezus Chrystus, czy był synem Boga, czy nie, to na pewno był wyjątkowo
@Eillis: Wielkiej determinacji tutaj nie ma, po prostu przedstawiłem i uargumentowałem swój punkt widzenia na temat fenomenu
Jedna narodziła się tak, inna inaczej. W jednej wyjątkowo wydarzyło się to, w innej tamto.
W dzisiejszych czasach też nie mam pewności jak wyglądała prawda. Weź pod uwagę wieki możliwych przekłamań, z różnych stron i powodów. Nawet przez samych kapłanów i wyznawców.
Uważasz, że przez tysiące lat nie było szarlatanów, fanatyków i kłamców?
Naprawdę nie widzę żadnego konkretnego powodu, żeby uznać, że Chrześcijaństwo
Antychrystem jest każdy, kto podaje się za lub w miejsce Jezusa. Siłami antychrysta jest zarówno kościół katolicki, ale też wszelkiego rodzaju pastorzy czy inni wyniesieni mistrzowie. Zauważ, że w czasie apostoła Pawła, siły antychrysta już działały. Jakiś
Zauważyłem, że podczas wpisywania w Google lub Youtube "aliens demons" nie podpowiada dalszej części po wpisaniu "aliens dem". Przypadek? Nie sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) zwykły ksiądz w ramach tej organizacji ma możliwość odpuszczenia grzechów
2) domniemuje sobie możliwość wprowadzania ludzi do nieba bez zmartwychwstania i de facto arbitralnie niezależnie od relacji z Jezusem
3) głowa kościoła papież jest tytułowany ojcem świętym, tytuł wyłącznie możliwy do przypisania Bogu
4) neguje zbawienie z łaski przez wiarę w Jezusa, a zamiast tego