Wpis z mikrobloga

Jeden z moich ulubionych farmazonów. Nie stać cię na nieruchomość? Nie masz zdolności? Nie masz na wkład własny? Zmarł ci ojciec? Rozwiązanie jest proste! Wyjedź do Islandii i przywieź stamtąd po roku 500 000 zlotych. Chcesz kolejnej rady? Jedź jeszcze raz i przywieź drugie pół miliona, będziesz miał milion! Pamiętaj, średnia krajowa na Islandii to około 5k dolarów. W ciągu roku to 60k. Wystarczy, że ze swoją dziewczyną oboje dostaniecie pracę za średnią krajową. Popracujecie dwa lata, nie wydacie ani złotówki i razem będzie wam brakowało jeszcze tylko z 40 000 zlotych do tego miliona xD.
#midel #nieruchomosci #kredyt #islandia #bogactwo
Pradi - Jeden z moich ulubionych farmazonów. Nie stać cię na nieruchomość? Nie masz z...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pradi: "nie miał takiego startu NAWET JAK JA"

powiedział midel, któremu stary ufundował portfolio mieszkań na wynajem na start kariery rentierskiej XD
  • Odpowiedz
@Pradi: bardzo mi przykro ale dla golodupca opcje to

1. Zrobić dokładnie tak - poświęcić dwa lata żyjąc jak śmieci i niewolnik ale wrócić i już mieć punkt zaczepienia z którym można chociaż niewielki ale jednak swój własny majątek budować

2. Wypłakiwać na forum, gdzie lata mijają, a Ty ciągle w tym samym miejscu będziesz i oczywiście nigdy do niczego nie dojdziesz
  • Odpowiedz
  • 15
@pysznewpierdalator: Żeby w dwa lata zebrać milion, nawet w dwie osoby, to trzeba odkładać łącznie ponad 41 000 złotych miesięcznie! Jeśli ktoś ma pracę, która pozwala mu odłożyć ponad 20 000 miesiąc w miesiąc, to nie jest gołodupcem i nie potrzebuje słuchać porad o wyjeździe na Islandię.
  • Odpowiedz
@Pradi: jaki milion. Wystarczy uzbierać z 200-300k to jest 2-3 lata życia jak śmieć w Niemczech i to są pieniądze z których można zacząć już coś budować. Niestety w Polsce jak odkładasz 1k PLN na miesiąc to nigdy do niczego nie dojdziesz, więc alternatywa żadna
  • Odpowiedz
NIE MA takiej możliwości żeby tyle odłożyć pracując tu na etacie i nie mieszkając pod mostem. Z perspektywy osoby która zna ten rynek, tej "średniej" większość Polaków nawet nie powącha. Reszta ma może tyle ale zapieprzając na dwa etaty i to ten drugi koniecznie musi być na czarno bo inaczej podatki cię zjedzą. Normalna pensja tutaj to około 12-15.000 na osobę, mówię o pracach wykonywanych bez fachu i języka, niech mnie jacyś
  • Odpowiedz
@gc89 Może i tak, ale sezon jest krótki. Poza sezonem wywalają prawie całą obsadę. Znajomi tak jeżdżą co roku i wracają na zimę bo nie ma dla nich zajęcia. Poza tym to nie jest tak że miejsc pracy jest nieograniczona ilość. Hoteli dużo nie ma, poza tym w pierwszej kolejności biorą uczniów w sezonie wakacyjnym. Nikt też nie zatrudni kogoś kto dopiero wysiadł z samolotu i nikt go tu nie zna.
  • Odpowiedz
@affairz przecież miał firmę dobrze prosperującą

@IkdapS_: nie wiem jak prosperowała jego firma bo nie śledziłem sprawozdań, ale fakt jest taki, jak napisałem wyżej - początkowe portfolio rentierskie dostał od bogatego starego. wiem to bo mam z typem wspólnych znajomych, miasto jest małe
affairz - > @affairz przecież miał firmę dobrze prosperującą

@IkdapS_: nie wiem jak ...

źródło: midel-1670

Pobierz
  • Odpowiedz
@IkdapS_: miał to i to, ubraniową to nawet do covidu. jak firmy szły nie wiem, ale przypominam że dosyć wcześnie miał też piętro biur na wynajem, mieszkania i dom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gc89 Jasna sprawa ;) Jesteś w takim razie jednym z nielicznych którzy w ten sposób sobie załatwili pracę tutaj. Kilka lat temu było dużo łatwiej, korona też wyżej stała. Możesz mi wierzyć że raczej dzisiaj nikt nie szuka pracowników w Polsce załatwiając im wszystko włącznie z odebraniem lotniska itp. Nie mówię że to się nie zdarza, bo wszechwiedzący nie jestem ale z tego co wiem wystarczająco dużo ludzi szuka pracy tu
  • Odpowiedz
powiedział midel, któremu stary ufundował portfolio mieszkań na wynajem na start kariery rentierskiej XD

@IkdapS_: @affairz @mickpl siorka kuby np. dostała w darowiźnie 2 mieszkania i lokal usługowy ¯\(ツ)/¯

LD1M/00166350/3
LD1M/00203176/1
LD1M/00216883/4
  • Odpowiedz