Wpis z mikrobloga

Nie wyobrażam sobie mieć 13 lat i szeptać jakiemuś chłopu w kiosku, że bardzo przepraszam, ale waliłem konia.

Kto to wymyślił i jak to się stało, że jest to akceptowane.
PanMaglev - Nie wyobrażam sobie mieć 13 lat i szeptać jakiemuś chłopu w kiosku, że ba...

źródło: IMG_5423

Pobierz
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 903
@PanMaglev to jest ta progresywna lewacka kultura - faceci w sukienkach mówią nam jak żyć i seksualizują dzieci wypytując o masturbację (ale tak żeby nikt nie słyszał) strasząc jakaś wymyśloną karą. I państwo na to pozwala, lemingi to akceptują i biznes się kręci. Gdyby tylko włączyli myślenie( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@PanMaglev: chodziłem do spowiedzi regularnie i ani razu nie powiedziałem, że biłem niemca po kasku xD zawsze to było jako "robiłem głupie rzeczy" albo "więcej rzeczy nie pamiętam". i co ciekawe zawsze miałem strach, że zaraz batman po drugiej stronie ogarnie, że ja nie do końca mówię prawdę

czyli generalnie ani razu nie wyspowiadałem się szczerze... :(

I NAJGORSZE co najbardziej mnie wkurzyło kiedyś to uzbieranie 9. pierwszy piątków miesiąca
  • Odpowiedz
@PanMaglev: Sobór Laterański IV z 1215 r. ustalił, wiążący wszystkich chrześcijan, obowiązek spowiadania się i przystępowania do Komunii św. przynajmniej raz w roku, w okresie wielkanocnym. Norma ta została następnie sprecyzowana przez Sobór Trydencki (1543-1563), który nakazał spowiadanie się z grzechów ciężkich przed przystąpieniem do Komunii św., broniąc z przekonaniem wartości spowiedzi przed krytykami protestantów.
  • Odpowiedz
@Cointreau: ale jaka lewacka? Kościół katolicki powstał na podwalinach konserwatywnych, prawicowych poglądów. Wszystko co sie nie pokrywa z poglądami wykopka, to jest lewackie
  • Odpowiedz
@PanMaglev: Szczerze to jedna z rzeczy która za dzieciaka mnie odepchnęła od kościoła.

Pomimo tego, że byłem wierzący to od małego miałem opory zwierzać się ze wszystkiego jakiemuś dziadowi i czasem zatajałem niektóre grzechy. Koniec końców przestałem wierzyć w sens spowiedzi i szedłem tam tylko jak musiałem (przed bierzmowaniem, itp).

Mógłbym szczerze zrobi rachunek sumienia 'przed bogiem' (bo przeceiż można z nim 'rozmawiać' i nas słyszy) w mojej głowie ale
  • Odpowiedz
szeptać jakiemuś chłopu w kiosku, że bardzo przepraszam, ale waliłem konia.

@PanMaglev: W fundamentach nie chodziło o walenie konia, tylko jak chłop ukradł księdzu z działki jabłka to się musiał przyznać i zapłacić x3 xD
  • Odpowiedz
ale jaka lewacka? Kościół katolicki powstał na podwalinach konserwatywnych, prawicowych poglądów. Wszystko co sie nie pokrywa z poglądami wykopka, to jest lewackie

@Tajlosfit: SARKAZM: umiejętność obrażania idiotów w taki sposób, aby nawet nie zdawali sobie z tego sprawy.

Abstrahując już od Twojego braku wyłapywania sarkazmu.
Moim zdaniem to religia wytworzyła poglądy polityczne i tak od religii powstały poglądy prawicowe, czyli konserwatywne myślenie (które nie zachęca do zmieniania czegokolwiek, bo po co,
  • Odpowiedz