Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, zblizam sie do trzydziestki i od jakiegos czasu zauwazylem u siebie dziwna rzecz. Wylaczam sie podczas rozmowy z ludzmi. Interesuje sie wieloma rzeczami i sporo robie w wolnym czasie i to nie jest tak, ze wylaczam sie mimowlnie, tylko bardziej celowo. Nudza mnie rozmowy, wole sobie poczytac cos sam niz sluchac ludzi, wydaje mi sie ze nie maja niczego ciekawego do powiedzenia. Nie wiem czy to normalny stan czy cos sie dzieje ale ciezko jest mi skupic sie na rozmowie z wiekszoscia ludzi. Albo mowia cos co juz wiem albo oczekuja mojej dociekliwosci w ich historiach nt zycia prywatnego albo kompletnie nie maja nic do zaoferowania. Przepraszam ze tak napisalem ale obawiam sie tego.
#psychologia #ludzie #logikaniebieskichpaskow #cotojest #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim w jakich sytuacjach jesteś zmuszony z nimi rozmawiać? Może lepiej po prostu ograniczyć kontakty z osobami, które Cię najbardziej męczą. Z drugiej strony skoro już z kimś rozmawiasz, staraj się być otwarty na jego perspektywę, nawet jeśli się z nią nie zgadzasz.
Poza tym nie bój się powiedzieć "tak, znam ten temat, a słyszałeś może o...", "nie jestem w stanie doradzić w Twojej sytuacji", "nie czuję się komfortowo rozmawiając o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Znaczy gadasz z kimś i w trakcie olewasz co mówi? No to nie jest to norma, zdarzają się tacy, ale to mniejszość. Większość jednak wysłucha, najwyżej przerwą i powiedzą, że nie mają czasu.

Zapamiętanie treści rozmowy to inna sprawa, można później zapomnieć.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim skoro nie chcesz innej perspektywy to po co w ogóle z kimś rozmawiasz. Jeśli liczysz się tylko Ty i tylko Twoje zdanie to zrezygnuj z kontaktów, które się są satysfakcjonujące (czyli wszystkich jak rozumiem) ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz