Aktywne Wpisy

vieniasn +49
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
kastrator2 +30
źródło: screenshot 3
Pobierz

Według wykopowych ekspertów od #demografia przyczyną niskiej dzietności jest tylko i wyłącznie kiepska sytuacja mieszkaniowa, bo niby jak tu mieć rodzinę skoro kawalerka kosztuje pół miliona w mieście wojewódzkim (ciekawe też dlaczego wszyscy chcą mieszkać w wojewódzkim, a nie w powiatowym…). W takim razie dlaczego ja nie mam rodziny, skoro mam 50 metrów w wojewódzkim, samochód, stałą pracę i ponad 100 koła oszczędności? Czekam na pomysły.
#pytanie #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: jak-skutecznie-podrywac-dziewczyny_2020-01-16_19-32-31
Pobierz@mirko_anonim: Jeżeli tak by było, to w miastach powiatowych gdzie mieszkania są o wiele tańsze, dzietność powinna być wyższa, a tak nie jest.
@mirko_anonim: 50 metrów to mają salony, nie mieszkania dla rodzin ;)
Bagatelizowanie problemu mieszkaniowego przez boomersow to jakas p------o*a zbiorowa aberracja. Atgument że kiedyś ludzie żyli w śmietnikach i żywili się azbestem i mieli dzieci jest nietrafiony bo nie było takiej bazy porównawczej a rozpietdolo* rynek
@nie_odpisuj: jak wszystkie, jak w dużych miastach przewaga kobiet w wieku 20-30 lat to 10-15%?
@Sebastix: ale czego oczekujesz? państwo z moich podatków ma ci wybudować mieszkaniw czy jak?
@nie_odpisuj: bo dla takiej przeciętnej kobiety nie było innej drogi życiowej niż małżeństwo i dzieci, a dla chłopa jak chciał se .... również
@Sebastix: dziwne w poprzednim wpisie brzmisz jak typowy płaczek-frustrat, jeszcze ten tekst z tinderem, no i na deser, że ty masz, ale martwisz się o młodych, może się mylę
@mirko_anonim: bogactwo Polski
Dla dosłownie każdego bogatego państwa, bez jakichkolwiek wyjątków, demografia stanowi problem, bo ludziom zwyczajnie się nie chcę, jak mają w pełni dostatek.
Dyskusje uważam za zakończoną ¯\(ツ)/¯
@Marek_Licyniusz_Krassus: dokładnie, a czy ja coś innego napisałem?