Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy taki pomysł jest wykonalny? Bo na papierze wszystko wygląda dobrze.

Rodzice kupili mieszkanie (dla mnie i teraz tam mieszkam) wzięli je na siebie bo widząc jak ludzie którzy coś mają sa wyłączani z wszelkich programów to najlepiej nic nie miec. Kosztowalo to podatek PCC 2% ale długoterminowo lepiej.

Nie mogłem się załapać na bk2 bo studiowałem ale na bk0 już tak. Czy w takim wypadku nie ma żadnych przeszkód żeby wziąć kolejną nieruchomość tylko już na mnie skoro teraz nic nie mam? Fajna okazja a na trzecią mógłbym już odkładać z pensji bo i tak większych stałych wydatkow (kredyt, najem) nie mam.
#nieruchomosci #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy w takim wypadku nie ma żadnych przeszkód żeby wziąć kolejną nieruchomość tylko już na mnie skoro teraz nic nie mam?

@mirko_anonim: Tak, formalnie jesteś gołodupcem więc pakuj się po kulen (chociaż i tak ten program nie jest takim kocurem dla singli jak był bk2)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przecież Ty formalnie nie masz nieruchomości. Mieszkasz u rodziców ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak więc ta pierwsza się nie liczy, dopóki nie będzie zmiany właściciela na Ciebie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dobra opcja, dobrze wykombinowane i nawet kłamać nie trzeba. Trochę niekomfortowo załadować i siebie i rodziców po same kula no ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Czy w takim wypadku nie ma żadnych przeszkód żeby wziąć kolejną nieruchomość tylko już na mnie skoro teraz nic nie mam?

@mirko_anonim: Nie ma żadnych przeszkód, formalnie nie posiadasz nieruchomości i jeśli spełniasz pozostałe kryteria programu to będziesz mógł z niego skorzystać po jego wprowadzeniu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @goferekw I na przykładzie bk2 nauczyło nas, że najlepiej być golodupcem w tym kraju.

@Mirrabolo Jak po kule siebie i rodziców? Skoro teraz wzięli za gotówkę, na bk0 rata niska i w pełni na mnie, a drugie swoje (trzecie ogólnie) bym wziął jak sobie uzbieram.

Po co 3? Na jedno do mieszkania dwa na najem i po prostu zabezpieczenie.
Jeden chce fajnego samochodu mnie bardziej cieszy
  • Odpowiedz