Wpis z mikrobloga

Znalazłem w skrzynce list "Ostateczne wezwanie do zapłaty" od firmy Europark - za niewpisanie rejestracji w terminalu parkując na parkingu Castorama.

Kwota do zapłaty 95 zł + 30 zł za pozyskanie danych właścicieli z CEPIK.

Płacić dla świętego spokoju, czy olać? Grożą windykacją/sądem. W każdym razie jest dwóch właścicieli, do nich skierowany jest list więc nie wiedzą kto parkował. Proszą o wskazanie kierowcy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dodatkowo mam paragon, że w momencie wystawiania mandatu kierowca przebywał w sklepie - podobno wystarczy do anulowania?

#parking #europark #apcoa #prawo #parkowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

› Dodatkowo mam paragon, że w momencie wystawiania mandatu kierowca przebywał w sklepie - podobno wystarczy do anulowania?

@DurzyPszypau wystarczy jako dowód na to, że to ty parkowałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) I wtedy jedyna linia obrony zostanie słabe oznakowanie parkingu i fakt, że mogłeś przeoczyć.

Przecież ta firma żyje z tych karnych opłat, w regulaminach jest info że ta opłata jest za niepobranie biletu a nie
  • Odpowiedz
@DurzyPszypau: Dobrze wiedzieć. Ja na razie napisałem do Castoramy w tej sprawie i czekam co mi odpowiedzą. Zważywszy na to, że gdy byłem tam to złożyłem zamówienie na kilka tysięcy to jak się na mnie wypną to napiszę, że z niego zrezygnuję i towar ten zamówię u konkurencji.
  • Odpowiedz
@DurzyPszypau: Mnie też uraczyli bilecikiem. Castorama olewa sprawę i mówi by się do nich zgłaszać. Całkiem spore zamówienie złożyłem tego dnia więc na razie skończyło się, że je anulowałem i pójdę do konkurencji jak mają ludzi w dupie.
Na samego EuroPark to złożyłem zawiadomienie do UKiK i czekam co mi odpowiedzą zanim się do tych złodziei odezwę.
Zastanawiam się tylko czy gdy to zrobię to podać swoje dane czy też
  • Odpowiedz
  • 0
@darksaber: @g-c-m Tutaj macie ciekawy artykuł https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,31115186,parkowanie-przed-sklepem-moze-kosztowac-nawet-150-zl.html

Klient sklepu, który nie wprowadził numeru pojazdu do terminala, może złożyć reklamację w sprawie "opłaty dodatkowej". Zostanie pozytywnie rozpatrzona, jeśli klient do reklamacji dołączy paragon lub inny dowód zakupu. Reklamacje można złożyć za pomocą formularza reklamacyjnego znajdującego się na stronie internetowej EuroPark, ale też listownie, jak również za pośrednictwem każdego innego kanału komunikacji. EuroPark rozpatrzy reklamację w ciągu 14 dni od momentu
  • Odpowiedz