Wpis z mikrobloga

Potrzebuję pomocy doświadczonych mirkokoksów. Generalnie to jestem na końcu redukcji na ten sezon i nigdy nie miałem z tym problemu, żeby dociąć.

Mam problem, żeby to utrzymać.

Problem jest z utrzymaniem tego. Wiadomo, że nie rzucam się jakoś od razu na jedzenie, bo to murowany efekt jojo, ale i tak zauważyłem, że mój organizm praktycznie bardzo szybko powraca do jakiegoś optymalnego dla mnie poziomu fatu.

Jak to zrobić, że np. pojadę sobie na wakacje docięty, będę chciał tam troszkę więcej zjeść to organizm natychmiast zniweluje ten najlepszy poziom BF i z 10-12 procent dosłownie w kilka dni nawet nie obżarstwa, ale zwykłego jedzenia pojedzie na 15-16.

Jak długo wam się udaje utrzymać dobrą formę? Macie na to jakieś sposoby, żeby chociaż trochę to zniwelowac? Dodam, że jadę na sucho.

#mirkokoksy #mikrokoksy #odchudzanie #redukcja #fitness #silownia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z 10-12 procent dosłownie w kilka dni nawet nie obżarstwa, ale zwykłego jedzenia pojedzie na 15-16.

@MakiawelicznyAltruista: to nie jest fizjologicznie możliwe żeby odkładać fat w takim tempie, musiałbyś jeść przez te kilka dni kilkakrotność dziennego zapotrzebowania

chcesz trzymać formę to oscyluj wokół 0 kalorycznego a nie "będę chciał tam troszkę więcej zjeść", chcesz zjeść ciastko i mieć ciasto, tak się nie da

poza tym chłopie daj se spokój, jedziesz
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: Nie mają, nie raz usłyszałem, że dobrze wyglądam i człowiekowi się od tego jakoś zawsze fajniej robi. Poza tym już nie chodzi o to, żeby teraz sezonowo to zrobić, tylko nauczyć się nawyków i strategii jak trzymać formę na całe życie i dociągnąć to z czym miałem problem, no a zawsze miałem problem z utrzymaniem efektu to chcę wypracować swoje sposoby na radzenie sobie z tym.

No, ale może
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Sorry ale #!$%@?. Jeśli serio wbiłeś 10-12% to kilka dni obżarstwa nie sprawi, że nagle będziesz bliżej 16%. Co najwyżej trochę cię woda podlewa trochę bo na pewno tyle nie przejadasz, chyba że codziennie kręcisz filmiki z Nicado Avocado
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: jak wyżej, albo w niekontrolowany sposób rzucasz się na jedzenie, albo po prostu tylko wydaje Ci się, że masz 10-12% fatu i zalanie wodą "rozmywa" całą sylwetkę, względnie nie masz za wiele mięśni, co tym bardziej potęguje ten efekt
  • Odpowiedz