@DocentMarzanek: Ciąża to nie choroba nowotworowa, nie wiem czemu w Polsce to się tak traktuje, Paradoksalnie podczas ciąży zwiększana jest produkcja hormonów, które także pozytywnie wpływają na kobietę jeśli chodzi o cerę, urodę i tak dalej, więc kobieta wygląda lepiej. Nie wiem jak sytuacja wygląda na dole po porodach, ale na resztę to nie wpływa negatywnie.
@lentilek: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD typ kobiety na oczy widział a zdanie o ciąży ma, typie ciąża to jest taka orka dla organizmu, na koktajl hormonowy kobiety różnie reagują, ciąże bywają trudne i bardzo trudne, stres robi swoje, a po urodzeniu nie wyśpisz się przez rok bo przez pierwszy miesiąc dziecko się karmi co 2-3 godziny a później jak da ci pospać 5-6 godzin ciurkiem to jest dobrze, i cały czas dzieckiem trzeba
@DocentMarzanek: To, że po ciąży nie można mieć dobrej figury, to też wymysł polek i usprawiedliwienie lenistwa i braku chęci do jakiegokolwiek ruchu. Jasne nie twierdzę teraz, że kobieta urodzi i po 2 miesiącach ma być super fit. Ale jak mija rok,dwa, a ona cały czas tyje, albo chodzi cały czas z wagą jak w ciąży to chyba coś nie tak. Polska to naprawdę dziwny kraj jeśli chodzi o ciąże
@Hylfnur: Mam nawet wrażenie, że ciąża i jej wpływ na psychikę odbija się na wyglądzie gorzej niż jej aspekty czysto fizyczne. Zmęczenie i stres robią swoje. Wydaje mi się, że u części kobiet to jest chyba kwestia... nie wiem tzw. dobrych genów? Inne muszą zawalczyć o to, jak będą wyglądać. Tutaj też wskakuje wykopowe myślenie, że źle to wyglądają tylko leniwe raszple, które siedzą dupie i scrolują Instagram zamiast ćwiczyć.
@DocentMarzanek: Ciąża to nie choroba nowotworowa, nie wiem czemu w Polsce to się tak traktuje,
Paradoksalnie podczas ciąży zwiększana jest produkcja hormonów, które także pozytywnie wpływają na kobietę jeśli chodzi o cerę, urodę i tak dalej, więc kobieta wygląda lepiej. Nie wiem jak sytuacja wygląda na dole po porodach, ale na resztę to nie wpływa negatywnie.
typ kobiety na oczy widział a zdanie o ciąży ma, typie ciąża to jest taka orka dla organizmu, na koktajl hormonowy kobiety różnie reagują, ciąże bywają trudne i bardzo trudne, stres robi swoje, a po urodzeniu nie wyśpisz się przez rok bo przez pierwszy miesiąc dziecko się karmi co 2-3 godziny a później jak da ci pospać 5-6 godzin ciurkiem to jest dobrze, i cały czas dzieckiem trzeba
Polska to naprawdę dziwny kraj jeśli chodzi o ciąże
Wydaje mi się, że u części kobiet to jest chyba kwestia... nie wiem tzw. dobrych genów? Inne muszą zawalczyć o to, jak będą wyglądać.
Tutaj też wskakuje wykopowe myślenie, że źle to wyglądają tylko leniwe raszple, które siedzą dupie i scrolują Instagram zamiast ćwiczyć.