Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niepopularna opinia, ale kto nie dostał mieszkania ten powinien zapytać rodziców co przez 20 lat robili z oszczędnościami a nie frustrować się i winić z zazdrości każdego dookoła o swój byt #nieruchomosci #pieniadze

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie każdy zarabia tyle, żeby mieć oszczędności. Jak rodzice stracili pracę podczas transformacji i musieli łapać każdą pracę za każde pieniądze i to jeszcze w Polsce powiatowej to raczej nie mieli możlwiości, żeby oszczędzić.
  • Odpowiedz
co przez 20 lat robili z oszczędnościami

@mirko_anonim: mi z------i moje wszystkie oszczędności jak już miałem uzbierane na kompa bo przecież oni bardziej potrzebują a ty tu piszesz o jakimś mieszkaniu dla mnie XD
  • Odpowiedz
@Kakoq: To zależy od rodziców, wiele osób jest takich, że gromadzi.majatek dla swoich dzieci, aby im później było lepiej w życiu, tak samo postępują później te dzieci w stosunku do swoich itd. ale to jest już kwestia wychowania i wyniesionego z domu spojrzenia na świat. Są oczywiście ludzie, którzy p----------a wszystko co mają, są tacy którym na dobru własnych dzieci nie zależy bo wola wydać wszystko na siebie i tak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Dokładnie. A jeżeli rodzice nie mogli to ich dzieci powinny się pogodzić, że oni też nie mogą. Niech sobie pooglądają zdjęcia jak rodzice kupowali maluchy zamiast w tej samej cenie działkę 30a w powiatowym. Przynajmniej maluchem się pokazali. Moi nie mieli mieszkań z prl, działek, nic. Sami zarobili.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: to nie jest takie czarno-biale ( ͡° ͜ʖ ͡°) różne są przypadki. Przykładowo mama ma za gotówkę 2 mieszkania w powiatowym z czego jedno się wynajmuje bo ja tam nie chce mieszkać. Mieszkania w wawce nie dostanę tylko 1/3 wartości i co mam pytać mamę czemu nie kupi 3 mieszkania za gotówkę i co robiła z pieniędzmi kiedy stary chlał? ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz