Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie będzie dość ogólne, dlatego nie oczekuję tutaj super szczegółowych odpowiedzi, a jedynie czegoś na wzór drogowskazu, wskazówek, a może ktoś był w podobnej sytuacji niedawno i ma kilka "nieoczywistych" rad.

Do rzeczy: jak przejść z "fizola" na "biurowego"? Do niedawna nie przeszkadzała mi praca fizyczna, bo lubię być w ruchu, a robota nie była jakoś super ciężka, no ale w pewnym momencie zarobki stanęły, obowiązków doszło, młodszy robić się nie będę, a latem zmęczenie daje się dużo mocniej we znaki. Nie mam żadnego kierunkowego wykształcenia i prawdę mówiąc zwyczajnie nie chce mi się robić już studiów, ale nie jestem też typem turbo lesera - wszelkiego rodzaju nauce we własnym zakresie lub kursom mówię tak. No właśnie, tylko od czego zacząć, żeby nie rzucić się od razu na głęboką wodę (nie interesuje mnie zostanie programistą 25k), a żeby nabyć pewne umiejętności pozwalające załapać się gdzieś na pracę bardziej umysłową? Ja wiem, że tu pełno speców i milionerów, ale nie mam aż takich ambicji, wystarczy mi taka robota, w której można trochę się rozwinąć, dojść do zarobków "powyżej średniej" i nie klepać monotonii i nie będę musiał wstawać o 5 żeby robić na Janusza złodzieja (tylko będę na niego robił, wstając o 7 ( ͡° ͜ʖ ͡°) ).Czy jest jakiś zestaw skilli, które mogą się przydać w szerokim spektrum działalności, zanim zdecyduje się bardziej szczegółowo wejść w coś, co stwierdze, że interesuje mnie bardziej?
#kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zestaw skilli: biegły angielski + biegły niemiecki (albo inny język obcy).
To trochę z przymrużeniem oka (bo nauczyć się biegle dwu języków to dużo większe wyzwanie niż skończyć "jakieś" studia), ale to są dokładnie umiejętności, które dają wejście do pracy biurowej nawet bez niczego innego.
Zastanów się, które z umiejętności (nabytych w pracy fizycznej) mógłbyś wykorzystywać w pracy biurowej. Kontakt z klientem? Oprogramowanie do zarządzania magazynem? Organizowanie pracy zespołu? I
  • Odpowiedz