Anonim (nie OP): bo piszemy z tymi psycholoszkami na tinderze i jak jesteś spoko ziomkiem to ci powie wiele rzeczy o których nie chciałbyś wiedzieć jako pacjent ;) inaczej mówiąc trochę to nieprofesjonalne wyśmiewać pacjentów i przyznawać że wciskasz im kit za kasę a swoją pracę traktujesz jak sprzedawanie garnków
@Linnior88: bo prawda jest taka, iz dobry terapeuta powinien miec jeszcze swojego terapeute, zeby wlasnie nie dochodzilo do takiej sytuacji, iz komus z czasem we lbie sie p----------o, a dalej ludziom bedzie mowic jak zyc
Bo terapia to nie jest to samo co wizyta u ortopedy - jeśli ktoś ma Ci pomóc to musi mieć wrażliwość, wiedzę i DOŚWIADCZENIE ŻYCIOWE.
@Dietetyq: Tak naprawdę pod wieloma względami psychoterapii bliżej do wizyty u ortopedy niż do tego, jak ty ją sobie wyobrażasz i opisujesz. Psychoterapeuta nie jest życiowym mentorem i nie udziela rad co do tego, co robić w życiu. Spotyka się z pacjentem nie jako prywatny
@mirko_anonim Po prostu spermiarska natura przez Ciebie przemawia i tak bardzo pragniesz kontaktu z młodszą atrakcyjną dziewczyną, że za to płacisz. Na pewno fajnie i miło pogadać z taką dziewczyną na stopie koleżeńskiej, ale robisz to za pieniądze i tylko dlatego z Tobą rozmawia. Jak Ci to pomaga, to fajnie. Wiele się to nie różni od pójścia na diwę, gdzie pewnie też możesz sobie w taki koleżeński sposób pogadać i zaruchać
@mirko_anonim no i często te terapię to też kit jakich mało , znam kolesia którego terroryzuje laska w domu a psycholożka jej mówi że dobrze robi xD a dlatego że ona placi i lepiej powiedzieć to co pacjent chce usłyszeć a nie koniecznie to co powinien
@mirko_anonim: dla mnie plec nie ma znaczenia, sam mam 24 lata, wiec najpewniej bym sie czul zapewne bedac pod opieka kogos kto ma powiedzmy 30-45 lat, czyli ogolnie starszych osob (z dziadami przed emerytura to tez juz inna gadka jest, no chyba, ze ktos jest naprawde otwartym umyslem i jeszcze rozumie dzisiejszy swiat to wtedy nie ma problemu), a ktos inny ma jeszcze inne preferencje i inne wymagania wobec terapii
@mirko_anonim: Dasz przyklad takiego pytania, ktory zrobił efekt "wow" prowokując cię jednocześnie do głębszej analizy jakiegoś problemu. Jeśli miałabym problem natury psychicznej poszłabym tylko do psychoterapeuty względnie psychiatry.
Anonim (nie OP): bo piszemy z tymi psycholoszkami na tinderze i jak jesteś spoko ziomkiem to ci powie wiele rzeczy o których nie chciałbyś wiedzieć jako pacjent ;) inaczej mówiąc trochę to nieprofesjonalne wyśmiewać pacjentów i przyznawać że wciskasz im kit za kasę a swoją pracę traktujesz jak sprzedawanie garnków
@mirko_anonim może i są jakieś psycholożki z powołania ale te co ja znam (na żywo znam 3 ) z wykopu 2 i niektóre z nich to wzor tego jak powinna się zachowywać toksyczna laska Oczywiście za pieniądze już gadka jest inna i przyznawanie często racji tam gdzie jej nie ma bo przecież jak powiesz coś pacjentowi na przeciw to już nie przyjdzie Te terapie to często klepanie się po własnym ego
@mirko_anonim inna sprawa to że osoby które studiuja psychologię znają techniki manipulacyjne i wiedzą jak wytworzyć wokół siebie otoczkę cudownej wyrozumiałej osoby Trochę tak jakbyś iluzjonistę nazywał magikiem i naprawdę wierzył że to czary
no i często te terapię to też kit jakich mało , znam kolesia którego terroryzuje laska w domu a psycholożka jej mówi że dobrze robi xD a dlatego że ona placi i lepiej powiedzieć to co pacjent chce usłyszeć a nie koniecznie to co
Każdy kto chodź trochę rozmawiał na tematy relacyjne z kobietami wie, że szczególnie te młode zwyczajnie nie potrafią wczuć się w rolę faceta
Ale mnie nie interesują tematy relacyjne bo nie są dla mnie żadnym problemem. Kobiet znam wiele, związków tez kilka miałem. Nie to jest moim tematem rozmów z psycholożką, więc jej zdanie na tematy relacyjne mnie nie
@mirko_anonim poprostu mi się wydaje że ty już masz swoją tezę na ten temat i ty nie potrzebujesz innych opinii żeby spojrzeć na sprawę z drugiej strony tylko ty potrzebujesz żeby ktoś cię poklepał po ramieniu i powiedział "tak tak masz rację " Ciężko dyskutowac z takim podejściem Jednak chyba ci kiepsko ta psycholożka pomaga skoro nie nauczyła cię że trzeba być otwartym na inne opinie a nie jak u ciebie
Dzień dobry dostałem najniższą wypłatę od 3 lat i w związku z tym świętuję i kupiłem takie o Dlatego daje tag #janiegejjapapiesz i tag #vieniasrobwpisy @cheture
─────────────────────
@Dietetyq: Tak naprawdę pod wieloma względami psychoterapii bliżej do wizyty u ortopedy niż do tego, jak ty ją sobie wyobrażasz i opisujesz. Psychoterapeuta nie jest życiowym mentorem i nie udziela rad co do tego, co robić w życiu. Spotyka się z pacjentem nie jako prywatny
//zamykam
Statystyczny psycholog to debil a że większość to kobiety...
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Oczywiście za pieniądze już gadka jest inna i przyznawanie często racji tam gdzie jej nie ma bo przecież jak powiesz coś pacjentowi na przeciw to już nie przyjdzie
Te terapie to często klepanie się po własnym ego
Trochę tak jakbyś iluzjonistę nazywał magikiem i naprawdę wierzył że to czary
@Linnior88: ależ oczywiście - bo gro ludzi WIE CO POWINNO ZROBIĆ wie że nie może robić XYZ bo to szkodzi, wie że powinno YXZ
ale zawsze lepiej to przegadać, pomarudzić na wszystko i niech ktoś racje
@Linnior88
Ale mnie nie interesują tematy relacyjne bo nie są dla mnie żadnym problemem. Kobiet znam wiele, związków tez kilka miałem. Nie to jest moim tematem rozmów z psycholożką, więc jej zdanie na tematy relacyjne mnie nie
Ciężko dyskutowac z takim podejściem
Jednak chyba ci kiepsko ta psycholożka pomaga skoro nie nauczyła cię że trzeba być otwartym na inne opinie a nie jak u ciebie