Aktywne Wpisy
Richtig_Piwosz +27
Wczoraj znowu odwiedziliśmy castoramę ;)
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
kamil-tumuletz +227
#antykapitalizm #pracbaza #korposwiat #bekazprawakow #nieruchomosci #ciekawostki #ekonomia #firma #kolchoz
Aktualizacja w komentarzu
Aktualizacja w komentarzu
@MakiawelicznyAltruista: dziwne zjawisko.. może trzeba do neurologa?
Mi bliżej do 40 niż 30 i czuję że jest to mój peak. Przez to że jestem bardziej świadomy swojego ciała i umysłu, jestem też w stanie czerpać więcej przyjemności z dużych i małych rzeczy.
@szyperist: tak zazwyczaj mówią ludzie których nie stać nawet na kredyt i próbują poprawić sobie samopoczucie.
@szyperist: Jak można być tak tępym? Chyba jajcujesz.
Spłacając kredyt spłacasz swoje mieszkanie.
Wynajmując całe życie zostajesz z niczym. Twoją kasę tuli wynajmujący.
@DRESIARZZ: Często też spłaca kredyt. Tylko swój. xD
chyba, ze ktos bral po same kule przy niskch stopach procentowych to ma problem.
@Yuri_Yslin: jak kupujesz hotdoga w Żabce to też spłacasz czyiś kredyt.
@jasha: tak, tylko z ubezpieczenia można zrezygnować na przykład zamykając działalność. Spróbuj analogicznie spróbować zrezygnować z płacenia czynszu do administracji „posiadajac” nieruchomość
Takie pasywo może stać się aktywem, jeśli będzie co miesiąc generować dodatni cashflow.
Prawdziwa własność to taka, której nie można zabrać - metale szlachetne, wiedza w głowie, udziały w spółkach prawa handlowego, tytuły i dokonania, itp.
Jak już tak bardzo chcesz się trzymać nomenklatury rodem z rachunkowości to mieszkanie jest aktywem trwałym, pasywem jest kredyt bądź kapitał włożony w to mieszkanie, kosztem są czynsz i odsetki od kredytu lub niepracującego kapitału, a przychodem dach nad głową.
Od zarabiania pieniedzy jest praca, firma bądź zainwestowany kapitał.
Nie mam pojęcia co