Wpis z mikrobloga

Jak mnie śmieszą wszyscy co mają mieszkanie na kredyt i mówią "kupiłem mieszkanie". Nic nie kupiłeś, płacisz tak jak za wynajem. #nieruchomosci
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szyperist: No trochę sie różni, kupiłem dom na kredyt i mam taką ochotę to wywalę okno i drzwi sobie wstawię. Raczej na wynajmie takich rzeczy się nie robi. I w zasadzie w wielu przypadkach też płaci się kredyt ale komuś ( na wynajmie ). Owszem dom/mieszkanie na kredyt ma też swoje minusy no ale cóż, w życiu bym nie poszedł na wynajem.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Nikt Ci nie każe brać kredytu na 50 lat. W Polsce najpopularniejszy przedział to 15-25 lat.
Biorąc w wieku 30 lat, nie nadpłacając (a mało kto nie nadpłaca, jak mówią dane) to w "najgorszym" przypadku skończysz spłacać w wieku 55 lat.

Jeśli to dla Ciebie już jesień życia... radziłbym zmienić myślenie xD
  • Odpowiedz
@aircod: 50 lat to już jedną nogą w grobie jest. Człowiek ledwo się rusza wtedy, walić takie coś, że na starość wreszcie masz i możesz z tego korzystać.

I co zrobi taki 55 latek w tym mieszkaniu? Grube melanże z panienkami, pizzą, grami video?

Mózg już prawie nie wydziela dopaminy nawet w tym wieku. Jak masz kasę w wieku 20 lat to jest spoko. Jak się dorobisz w wieku 55
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista taki Hugh Hefner to po sześćdziesiątce wyruchał więcej lasek niż ty konia zwaliłeś w swoim życiu, a ty piszesz o grobie. Mój sąsiad pięćdziesięciolatek niedługo zostanie ojcem dziecka swojej trzydziestopięcioletniej duperki. Nie projektuj swojego inwalidztwa na całe społeczeństwo
  • Odpowiedz
  • 3
@Yuri_Yslin: a jak przestaniesz płacić bankowi to szybko się upomną.

@stanley88: gratulacje, wow. Może dałeś duzy wkład, może kupiłeś 5 lat temu. Znajomi za 5 pokoi płacą 0 zł raty, bo kupili za gotówkę. Taki sens ma twój argument, biedaku żyjący na kredycie.
  • Odpowiedz