Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haha123: I o to chodzi w kwestii manii na AI. Sam z tego korzystam i jest to droga przez mękę aczkolwiek przydatna. Powyżej pewnego poziomu- zero zaufania do tego co to robi.

Ułatwia wiele spraw to fakt- np. przeczytała dokumentację i samemu nie trzeba czytać.
AI teraz to taka inteligentna wyszukiwarka+ tworzenie obrazków, ew. moderacja treści. Fajne, przydatne ale nie da się na tym zarabiać kokosów na
  • Odpowiedz
@haha123: ai w grafice już tak bardzo się opatrzyło że widząc kolejny obrazek wygenerowany w ten sposób staje się on dla mnie bezwartościowy.

Myślałem nad użyciem tego do tworzenia tekstur w grze ale mam ten sam problem- to jest tak charakterystyczne że dla mnie osobiście niestrawne.
  • Odpowiedz
@haha123: nie no możliwości AI się dość szybko zwiększają. Ok może to jest w tym momencie troszkę przehajpowane ale potencjał jest ogromny. Każda następna wersja radzi sobie z zadaniami coraz lepiej i popełnia coraz mniej błędów póki co to nic nie wskazuję za bardzo na to że jest coś co fundamentalnie ogranicza tą technologie przed zastąpieniem programisty np choć może to zająć więcej czasu niż niektórzy sugerują
KarnetNaGlony - @haha123: nie no możliwości AI się dość szybko zwiększają. Ok może to...

źródło: GQmSal-WQAA5QhL

Pobierz
  • Odpowiedz
@haha123: ai w grafice już tak bardzo się opatrzyło że widząc kolejny obrazek wygenerowany w ten sposób staje się on dla mnie bezwartościowy.

@dqdq1: Bo ludzie jadą na standardowych ustawieniach i zero wysiłku wkładają w prompty. I dobrze, niech zostaną prawdziwi artyści i goście co wiedzą jak używać AI i co się da z niego wycisnąć.
  • Odpowiedz
@haha123 to jest średnia że standardowych benchmarków tam są problemy matematyczne np. jeśli po roku ta technologia jest w stanie rozwiązać o 10 punktów procentowych więcej zadań to jednak coś mówi o jej potencjale. To nie jest mało
  • Odpowiedz
@haha123: mam 0 złotych w tech stock, ale jestem przekonany, ze AI wyeliminuje większość zawodów. Sam na codzień korzystam z claude i z powierzchowna wiedza z frontendu pisze proste apki w reactcie i dorabiam se po robocie
  • Odpowiedz