Aktywne Wpisy
mickpl +314
Szukam jakiegoś fajnego długiego serialu. Taki który by miał z min. 100 odcinków lub więcej
#kinematografia #seriale #serialseries #serial #netflix
#kinematografia #seriale #serialseries #serial #netflix
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
Chyba że chodzi o ogrzewanie domu, to wtedy z pewnością gaz :D
A jak masz co cwu z sieci czy paliwa stałego to bez sensu gaz wtedy lepiej w ogóle wtedy nie mieć instalacji gazowej
Zdecydowanie indukcja
Indukcja
Zalety: bezpieczeństwo użytkowania obiektu, estetyka, higiena - łatwe zmywanie
@roster1: patrząc na całość to za 10-15 lat pewnie UE będzie powoli wymuszać na ludziach zmianę gazu na prąd w blokach. Ja bym został przy gazie bo jest tańszy a za 10-15 lat zrobisz sobie pewnie remont i wtedy pewnie już przejdziesz na prąd.
@drazekorsarze: Niekoniecznie tylko azjatycka. Wczoraj robiłem burgery na żeliwie, bałbym się ze indukcja się potłucze jak ją puknę tym ciężkim klocem :D Jak chcesz sobie coś na patelni flambirować, to też nie wiem jakby to miało na indukcji wygladać
Drugi sposób to palnik z kartuszem gazowym ale to jakby obejście durnego problemu
Nie robię rosołu bo nie lubię tej zupy, więc zero problemu. Przywołuję cebulkę dlatego że za każdym #!$%@? razem jest to istotny element wojenki gaz vs indukcja
@Reanef:
@WielkiPowrut88: Proste, zgoda.
Ale napisałem to przecież - gaz powoduje skojarzenia z przemysłową kuchnią. Ze strony technicznej wynika to z tego że na gazie masz znacznie większą