Aktywne Wpisy

Dorciqch +170
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
wjtk123 +217
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz

Zatrzymuje się na kolejnych światłach i widzę w lusterku, że ten sam rowerzysta omija stojące na czerwonym świetle auta i przejeżdża prosto (na czerwonym) bez rozglądania się czy coś nie jedzie. Zazwyczaj olewam takie rzeczy, ale dzisiaj troszkę się zdenerwowałam i jak było zielone, to zrównałam się z gościem i pytam grzecznie cyt. „a Pana to przepisy nie obowiązują?”, a chłop równie kulturalnie mi odpowiedział cyt. „ ty kur*o, ty szmato, zatrzymaj się ty kur*wo” (ʘ‿ʘ)
Ogólnie to gdyby coś normalnego mi odpowiedział, to bym się zatrzymała i dyskutowała z gościem na temat przepisów, ale jechałam sama, a w gościa szatan wstąpił i się bałam, że jeszcze jakaś lepę wyłapie, więc pojechałam dalej xD
W lusterku widziałam tylko jak próbował mnie dogonić przez kolejne dwa światła, ale niestety stracił całe powietrze na inwektywy w moją stronę i nie dogonił już baby, która śmiała śmieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rowerzysci #rowerzyscicwele
@Sijabka: Dokladnie o to mi chodzilo. Calkowicie niepotrzebnie to zawarlas bo to nie jest lamaniem przepisow.
Co do reszty... To wyjasnij mi dlaczego sa sluzy rowerowe? Ano wlasnie po to. Rowerzysta omija stojace
@Sijabka: Zapodasz pinezke streetview z zaznaczonym kierunkiem jazdy?
@Sijabka: rozumiem, gdy rowerzysta swoim zachowaniem utrudnia życie kierowcom, ale nie rozumiem, co ci przeszkadza, że ktoś tam łamie prawo. Też się denerwujesz, gdy inny kierowca przekracza np. dozwoloną prędkość o
Ale w tej sytuacji nie było śluzy, a rowerzysta ustawił się na środku uniemożliwiając płynne wyprzedzanie. To mi przeszkadzało w tej sytuacji.
@Sijabka: Wygralem konkurs piekonosci - wybacz ze nie wrzuce screenow.
Wy pedalarze jesteście wszyscy z tej samej gliny lepieni xD
jaka ty zalosna jestes to nawet nie wiesz.
Żałosne to są twoje próby wybielania rowerzystów, kiedy oczywisty jest ich błąd.
@Sijabka: No to byłby winny wypadku. Proste.
Zabawiłaś się w funkcjonariuszkę policji i sędzinę, która udziela reprymendy podłemu kryminaliście. Czego oczekiwałaś? że rzuci ci się do stóp i będzie przepraszać, że tak karygodnie przekroczył PoRD, że dziękuje, iż otworzyłaś mu oczy swoją lekcją i na końcu przyrzeknie
Moze nalezy miec pretensje do kogos kto ustala co jest legalne? Tak trudno to zrozumiec?