Jadę sobie centrum miasta, staje na pierwszych światłach i widzę, że z tyłu rowerzysta omija auta i staje na środku drogi przede mną. Wyprzedzam go i jadę dalej. Zatrzymuje się na kolejnych światłach i widzę w lusterku, że ten sam rowerzysta omija stojące na czerwonym świetle auta i przejeżdża prosto (na czerwonym) bez rozglądania się czy coś nie jedzie. Zazwyczaj olewam takie rzeczy, ale dzisiaj troszkę się zdenerwowałam i jak było zielone, to zrównałam się z gościem i pytam grzecznie cyt. „a Pana to przepisy nie obowiązują?”, a chłop równie kulturalnie mi odpowiedział cyt. „ ty kur*o, ty szmato, zatrzymaj się ty kur*wo” (ʘ‿ʘ)
Ogólnie to gdyby coś normalnego mi odpowiedział, to bym się zatrzymała i dyskutowała z gościem na temat przepisów, ale jechałam sama, a w gościa szatan wstąpił i się bałam, że jeszcze jakaś lepę wyłapie, więc pojechałam dalej xD W lusterku widziałam tylko jak próbował mnie dogonić przez kolejne dwa światła, ale niestety stracił całe powietrze na inwektywy w moją stronę i nie dogonił już baby, która śmiała śmieć ( ͡°͜ʖ͡°)
@gorzki99 Wiem że nie jest, może niepotrzebnie to zawarłam we wpisie, chodziło mi o sam przejazd na czerwonym. Ale uważam, że głupotą jest omijanie aut i stawanie na początku, po to tylko, żeby każde z aut wyprzedzało jaśnie rowerzystę.
@gorzki99 Sprawdziłam jeszcze, tam jest droga rowerowa, więc teoretycznie omijanie w jego przypadku było złamaniem przepisów, bo jego na tej drodze w ogóle nie powinno być ( ͡°͜ʖ͡°)
Wiem że nie jest, może niepotrzebnie to zawarłam we wpisie, chodziło mi o sam przejazd na czerwonym. Ale uważam, że głupotą jest omijanie aut i stawanie na początku, po to tylko, żeby każde z aut wyprzedzało jaśnie rowerzystę.
@Sijabka: Dokladnie o to mi chodzilo. Calkowicie niepotrzebnie to zawarlas bo to nie jest lamaniem przepisow.
Co do reszty... To wyjasnij mi dlaczego sa sluzy rowerowe? Ano wlasnie po to. Rowerzysta omija stojace
Sprawdziłam jeszcze, tam jest droga rowerowa, więc teoretycznie omijanie w jego przypadku było złamaniem przepisów, bo jego na tej drodze w ogóle nie powinno być ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sijabka: Zapodasz pinezke streetview z zaznaczonym kierunkiem jazdy?
@Sijabka: oczywiście pan wielki rowerzysta wyprzedzić musi bo się udusi, nie ważne że teraz wszyscy będą za nim jechać 20km/h do następnych świateł albo zaczną robić wątpliwie logiczne manewry. On musi być pierwszy.
przejeżdża prosto (na czerwonym) bez rozglądania się czy coś nie jedzie. Zazwyczaj olewam takie rzeczy, ale dzisiaj troszkę się zdenerwowałam i jak było zielone, to zrównałam się z gościem i pytam grzecznie cyt. „a Pana to przepisy nie obowiązują?”
@Sijabka: rozumiem, gdy rowerzysta swoim zachowaniem utrudnia życie kierowcom, ale nie rozumiem, co ci przeszkadza, że ktoś tam łamie prawo. Też się denerwujesz, gdy inny kierowca przekracza np. dozwoloną prędkość o
@gorzki99 Tak myślałam, swój swojego zawsze będzie bronił, tylko troche nieudolnie ci (specjalnie z małej) to szło i poległeś z logicznymi argumentami i jedyne co ci zostało, to pasywno agresywne komentarze xD Wy pedalarze jesteście wszyscy z tej samej gliny lepieni xD
jak jeszcze zdrowie mi pozwalalo jezdzic na rowerze to wierz mi badz nie. Wczesniej bym spierdzielil ze skrzyzowania niz Ty bys bieg wrzuciła.
Zabawiłaś się w funkcjonariuszkę policji i sędzinę, która udziela reprymendy podłemu kryminaliście. Czego oczekiwałaś? że rzuci ci się do stóp i będzie przepraszać, że tak karygodnie przekroczył PoRD, że dziękuje, iż otworzyłaś mu oczy swoją lekcją i na końcu przyrzeknie
@ajuto00 Niczego nie oczekiwałam. Nic mnie nie kosztowało zwrócenie mu uwagi, a jest cień szansy, że zanim następnym razem będzie przejeżdżał przez skrzyżowanie na czerwonym to chociaż ruszy głową i nie wpadnie pod koła samochodu i nie zrujnuje komuś i sobie życia.
@gorzki99 No nie, ty nadal nie rozumiesz co do ciebie pisze, ale na tym komentarzu kończę dyskusję z tobą, bo już nie mam siły tłumaczyć w kółko jednego i tego samego na tysiąc sposobów, żebyś zrozumiał.
Skoro Slawosz nigdzie już nie poleci robię predykcję że w ciągu <18 miesięcy będzie rozwód z posłanką atencjuszką - ona chciała być żoną astronauty a nie jakiejś popierdułki
Zatrzymuje się na kolejnych światłach i widzę w lusterku, że ten sam rowerzysta omija stojące na czerwonym świetle auta i przejeżdża prosto (na czerwonym) bez rozglądania się czy coś nie jedzie. Zazwyczaj olewam takie rzeczy, ale dzisiaj troszkę się zdenerwowałam i jak było zielone, to zrównałam się z gościem i pytam grzecznie cyt. „a Pana to przepisy nie obowiązują?”, a chłop równie kulturalnie mi odpowiedział cyt. „ ty kur*o, ty szmato, zatrzymaj się ty kur*wo” (ʘ‿ʘ)
Ogólnie to gdyby coś normalnego mi odpowiedział, to bym się zatrzymała i dyskutowała z gościem na temat przepisów, ale jechałam sama, a w gościa szatan wstąpił i się bałam, że jeszcze jakaś lepę wyłapie, więc pojechałam dalej xD
W lusterku widziałam tylko jak próbował mnie dogonić przez kolejne dwa światła, ale niestety stracił całe powietrze na inwektywy w moją stronę i nie dogonił już baby, która śmiała śmieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rowerzysci #rowerzyscicwele
@Sijabka: Dokladnie o to mi chodzilo. Calkowicie niepotrzebnie to zawarlas bo to nie jest lamaniem przepisow.
Co do reszty... To wyjasnij mi dlaczego sa sluzy rowerowe? Ano wlasnie po to. Rowerzysta omija stojace
@Sijabka: Zapodasz pinezke streetview z zaznaczonym kierunkiem jazdy?
@Sijabka: rozumiem, gdy rowerzysta swoim zachowaniem utrudnia życie kierowcom, ale nie rozumiem, co ci przeszkadza, że ktoś tam łamie prawo. Też się denerwujesz, gdy inny kierowca przekracza np. dozwoloną prędkość o
Ale w tej sytuacji nie było śluzy, a rowerzysta ustawił się na środku uniemożliwiając płynne wyprzedzanie. To mi przeszkadzało w tej sytuacji.
@Sijabka: Wygralem konkurs piekonosci - wybacz ze nie wrzuce screenow.
Wy pedalarze jesteście wszyscy z tej samej gliny lepieni xD
jaka ty zalosna jestes to nawet nie wiesz.
Żałosne to są twoje próby wybielania rowerzystów, kiedy oczywisty jest ich błąd.
@Sijabka: No to byłby winny wypadku. Proste.
Zabawiłaś się w funkcjonariuszkę policji i sędzinę, która udziela reprymendy podłemu kryminaliście. Czego oczekiwałaś? że rzuci ci się do stóp i będzie przepraszać, że tak karygodnie przekroczył PoRD, że dziękuje, iż otworzyłaś mu oczy swoją lekcją i na końcu przyrzeknie
Moze nalezy miec pretensje do kogos kto ustala co jest legalne? Tak trudno to zrozumiec?