Wpis z mikrobloga

@peoplearestrange: no nie do końca. Bo np w przypadku rady chada tak jak to opisałeś, masz ten czynnik że ta druga strona też musi wyrazić chęć. Tak jak bananowy dzieciak, mówi mi o zarabianiu pieniędzy. Ale znalezienie sobie hobby nikogo nie odrzuci. Nikt nie zabroni iść na siłownię, nikt nie broni mieć zainteresowania, działać w jakiś grupach na temat swojej pasji, gdzie można ćwiczyć gadkę, znaleźć znajomych, a może i
  • Odpowiedz
@MshL jak to co? Zmienić sposób myślenia.

Covey w "7 nawykach skutecznego działania" pisał o kobiecie ( zapomniałem imię i nazwisko), która straciła wzrok i słuch. Przejeeeebana sytuacja życiowa. Co zrobiła? Opracowała specjalne języki i sposoby komunikacji dla ludzi jak ona, a także czerpała z życia, ile się da w jej sytuacji.

Za to wykopek jest skazany na porażkę życiowa i nie ma szans na rozwój, bo jest z biednej rodziny.
  • Odpowiedz
  • 0
@grand_khavatari

@PiccoloColo: copium jpg możesz starać sie ile chcesz, możesz starać sie przepracować wszystko a i tak prędzej czy później zacznie to wszystko wychodzić nawierzch, zaniedbane zdrowie psychiczne i fizyczne, brak doswiadczenia w relacjach społecznych, obycie,

Prędzej czy później przyjdzie taki moment, że tama zbudowana z yego uszukiwania zię pęknie, ale nie będzie nikogo bliskiego by pomóc,

Tylko to copium działa w dwie strony tzn. myślenie, że nic już
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: no właśnie już kilka razy o tym mówiłem, że ja opisuje tutaj leniuszków, narzekaczy. Problemy w postaci depresji to jest już poważna sprawa i ja tego nie krytykuje. Tylko że prawda jest też taka którą wyniosłem z własnego otoczenia, z przykładów rodziny, które znam. Że jak sam nie będziesz chciał sobie pomóc i walczyć z depresją, to nikt inny ci nie pomoże, nikt siłą cię do walki nie zmusi.
  • Odpowiedz