Wpis z mikrobloga

Dlaczego w ostatnich latach tak mocno forsuje się ludziom WITAMINĘ D?

Mi to wygląda na spisek. Mówią że jest tak bardzo potrzebna i pomaga na tyle schorzeń czy też działa prewencyjnie. A co jeśli jest zupełnie odwrotnie? Co jeśli to element propagandy medycznej ukierunkowanej na (teoria spiskowa) depopulację?

#teoriespiskowe #farmacja #zdrowie #witaminy #witaminad3
AIicja - Dlaczego w ostatnich latach tak mocno forsuje się ludziom WITAMINĘ D?

Mi to...

źródło: 800px-Cholecalciferol.svg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AIicja: nic sie nikomu nie forsuje, a do tego wszystko jest poparte tonami badan z calego swiata. Nikt Ci nie kaze przyjmowac witaminy D wiec jak chcesz byc takim rebeliantem to nie suplementuj i zobaczymy jak sie bedziesz czula za kilka lat.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: Suplementowanie jest dla leniwych wycierusow. Najwazniejsza jest zroznicowana dieta. Witaminy i mineraly z jedzenia sa praktycznie w 100% przyswajalne. No ale jak Wy zrecie tylko czokoszoki i chleb z wedlina z plastiku to nic dziwnego, ze musicie garsc suplementow w--------c. Ja nigdy w zyciu niczego nie suplementowalem, minelo wiecej jak kilka lat i czuje swietnie bo w--------m wszystko jak leci.
  • Odpowiedz
@ExtraPensja: poczytaj sobie exprecie z wykopu ile masz witaminy D w jajach , rybach i miesie. Witamine D mozesz wytworzyc z promieni slonecznych UVB - o ile w lato jest to mozliwe, jezeli o odpowiedniej porze wystawisz sie na odpowednio dlugo na slonce, o tyle przez reszte roku bedziesz mial z tym problem. Ogrom ludzi ma niedobory D - i to nie sa weganie czy wegetarianie.
  • Odpowiedz
@ExtraPensja: no właśnie nie! Jedząc codziennie jaja, mięso i ryby nie spożyjesz wystarczającej ilości witaminy D. Niedoborów się nie obserwuje, aby wiedzieć jaki masz poziom D3 musisz zrobić badanie krwi.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: A skurcze miesni w nocy? Czeste chorowanie na byle co? Notoryczne zmeczenie? To sa zauwazlne objawy niedoborow wit D. Ja srednio choruje raz na 2 lub 3 lata, a skurcze mnie lapia jak rzeczywiscie jem mniej ryb i jajec. Ale pozniej sie nazre jak glupi i skurcze znikaja.
  • Odpowiedz