Wpis z mikrobloga

Chłopy powiedzcie szczerze jak to jest z "overemployed"? Jakie są problemy jak robi się dwie roboty na raz?
Bierzecie jeden UoP a do tego B2B, czy 2x B2B? Co robicie jak spotkania się nakładają? Jakie macie wymówki?
Zastanawiam się, bo mam spoko robotę, no nie przemęczam się, że tak to ujmę. Odezwała się inna firma i też by mnie chcieli.
Wiadomo, mam też opcję taką, że jeśli zaproponują mi więcej, to uderzam do swojego kierasa żeby mi wyrównał (wydaje mi się, że nie byłoby z tym problemu).
Wiadomo wszystko w pełni zdalnie + elastyczne godziny pracy, no ale kiedyś spotkanie się nałoży :/
#pracait #programowanie #programista15k
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@4mmc-enjoyer: są projekty bardziej i mniej dostosowane do OE. Jak jest mniej to trzeba odpuścić i szukać lepszego. A jak jest bardziej to pokrywające się spotkania są rzadkie, mi jak się w to bawilem zdarzały się raz na kilka miesięcy. Podwójne spotkanie nie jest problemem - raz na jakiś czas łatwo się wymigać. Problemem są cykliczne podwójne spotkania. Wtedy zadajesz sobie pytanie jak bardzo one wymagają twojej uwagi. Jak na
  • Odpowiedz
wiecie, że można po prostu powiedzieć, że ma się innego klienta (jak jest się na b2b) i dzielić sobie godziny?

xDD przecież o to chodzi, żeby nie dzielić tych godzin

Juniory w firmie krzak?

@Oldirtybastard: mam ponad 40 lat i jestem leadem w bardzo dużym korpo oraz senior devem w innym
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: OE nie ma sensu jeśli masz pracę gdzie jest masa spotkań. To ma sens gdy twoja główna robota to np jakiś wewnętrzny projekt bez deadlinów, z 1 statusem tygodniowo i czysta utrzymaniówka. I wtedy sobie szukasz drugiej roboty a w pierwszej robisz < 10h tygodniowo
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: ale chlop @Romska_Palo_Ul_Laputa sie na overmployment po polsku, czyli 2 projekty w tej samej firmie, bez wpisywania ponad 8h ale za to target musisz wyrobic i tu i tu. Do tego jeszcze we wlasnej firmie robia mu pod gorke i nie chca ustawic spotkan zeby to bylo do zrobienia xdd.
  • Odpowiedz
Jakie są problemy jak robi się dwie roboty na raz?

@4mmc-enjoyer: sam nigdy nie uskuteczniałem, ale z tego co widzę po znajomych:
* trzeba umieć kłamać
* trzeba mieć w------e
* musisz znaleźć dobre kontrakty, gdzie nie ma spotkań
* ogarnięty menager i tak wyniucha co się dzieje. Albo po owocach albo jak zaczniesz ściemniać, że nie miałeś czasu. Wystarczy wrzucić ci ad-hoc spotkanie w tym terminie, gdzie zawsze nie
  • Odpowiedz
@Pmpa: przecież sam sobie jedno z tych spotkań przestawiłem. Była to dla mnie świetna okazja by się nauczyć devopsowania, Kubernetesa, networkingu, Terraforma. Nie żałuję, choć jestem już tym zmęczony. Za miesiąc mam urlop, a po urlopie planuję skapitalizować nowe umiejętności u lepiej płacącego pracodawcy. Gdybym siedział tylko w obecnym nudnym projekcie to na pewno bym nie zwiększył swojej wartości na rynku pracy.
  • Odpowiedz