Wpis z mikrobloga

Od dawna mnie wk**** że jak coś się popsuje z elektryki w domu, wysadzi korki czy trzeba wymienić gniazdko to NIC,ZERO w tym zakresie nie potrafie. Pół roku temu zapisałem się na 2-letni kurs na elektryka do szkoły w stylu cosinus, ale to nie cosinus. Zaczynam od września, początkowo miałem na celu żeby nauczyć się czegokolwiek żeby do byle drobnostki nie wzywać elektryka, ale patrząc jaki teraz jest kryzys w IT to kto wie czy w przyszłości nie będę pracować jako elektryk. :P Mam nadzieję, że czegoś się po tym kursie nauczę.

#programowanie #programista15k #pracait #elektryka
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc Elektryka gwiazdkowa jest raczej dość prosta ale musisz mieć wiedzę na temat aparatów- w domu raczej najprostsze. Plus podstawowa wiedza na temat pomiarów elektrycznych.
  • Odpowiedz
@Krolik Jakie kilka osób? Przeważnie właściciel JDG plus jeden pomocnik, któremu zapłaci max 1.5 tys tygodniówki, więc uśredniając 10 tys. dochodu za tydzień takiej pracy.
  • Odpowiedz
  • 1
@as25_cule: zmieniłem ostatnio prace wiec to duze i stresujace zmiany w moim życiu, z tego wzgledu w tym roku zrezygnowalem z rozpoczecia kursu i zapisze sie na niego ponownie za rok
  • Odpowiedz