Wpis z mikrobloga

Mirki dostałem ofertę pracy i niby wszystko cacy, ale zastanawia mnie jedna rzecz:
"W związku z w/w obowiązkami potrzebne będzie dodatkowe konto służbowe na które co miesiąc pracownik będzie otrzymywać kwotę 2000 zł na w/w wydatki. W ten sposób pracownik może wykonywać swoje obowiązki bez obawy o mieszanie się środków firmowych ze środkami prywatnymi"

Nie spotkałem się do tej pory z tym żebym musiał na siebie zakładać konto pod tematy sluzbowe. Śmierdzi mi scamem, słupami itp, dobrze mi się wydaje?

#pracbaza #pracbazaproblems #banki #prawo
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jack0wy: ja z takim pytaniem czy może logowałeś się na to „konto”? bo ta samą sytuację dziś miałam i już nie wiem czy się martwić o jakiś wyciek danych czy cokolwiek, co prawda nigdzie nic nie podawałam ale jednak jest z tyłu głowy
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Sytuacja jak u innych. Też miałam wątpliwości co do tej oferty. Gdy sprawdziłam w internecie adres sklepu jaki mi podano pokazywało jakąś obskurną uliczkę. Mieszkam niedaleko więc przeszłam się tam aby sprawdzić osobiście. Żadnego szyldu, niczego, że owy sklep tam istnieje. Nawet jeśli znajdowałby się w podwórku kamienicy, powinien być jakiś szyld/tabliczka, że jest tam taki sklep. Nie było kompletnie niczego. Sytuacja z Poznania.
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Ofertę miałem z Rzeszowa. Przeszedłem się na ulicę, która była podana w mailu- żadnego baneru nie widziałem dot. tej firmy. Założyłem konto, przesłałem numer konta służbowego- żadnych pieniedzy tam nie mam, nie podawałem zadnych danych, oprocz imienia i nazwiska (oprócz CV, które wysłałem). Chcąc teraz napisać maila z zapytaniem co z pracą, email nie jest wysyłany, bo taki email nie istnieje...
  • Odpowiedz
@Icepachis: też miałam z Rzeszowa i również przesłałam im na email numer z kontem. Jak tylko znalazłam tą stronę od razu pojechałam do banku i poprosiłam o zamknięcie konta jednak konto nie zostanie usunięte od tak i muszę chwilę poczekać. Trochę się jednak boje co mogą zrobić mimo że też żadnego numeru pesel ani numeru dowodu osobistego nie podawałam
  • Odpowiedz
@martusia67890: a konto zakladalas przez ich „strone” czy u siebue w banku? Ja akurat mialem bank w pekao i sobie sam z aplikacji utworzylem nowy rachunek, a nie z ich stronki. W poniedzialek jade do banku go usunac i zobacze co sie da zrobic. Pesel mam zastrzeżony wiec nic nie powinno sie stac
  • Odpowiedz