Aktywne Wpisy

LebronAntetokounmpo +820
Najbardziej nieistniejący problem Polski XXI wieku: galerianki. Nikt nie widział, nikt nie słyszał a film i setki artykułów, tysiące gniewnych komentarzy o tym powstało.
#polska #prostytucja
#polska #prostytucja
źródło: temp_file5757282757866850117
Pobierz
Kam_sekwaw +186
Mieszkam od trzech lat w #niemcy. Pracuję jako kierowca autobusu. Miesięcznie ze wszystkim (nadgodziny, weekendy, dni świąteczne, dodatek nocny, premie itp.) śtednio zarabiam 2700 euro netto miesięcznie. Tydzień pracy to 37.5 godzin (związki walczą o 35 godzin). Urlop to 30 dni w roku (związki walczą o 34).
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją

"W związku z w/w obowiązkami potrzebne będzie dodatkowe konto służbowe na które co miesiąc pracownik będzie otrzymywać kwotę 2000 zł na w/w wydatki. W ten sposób pracownik może wykonywać swoje obowiązki bez obawy o mieszanie się środków firmowych ze środkami prywatnymi"
Nie spotkałem się do tej pory z tym żebym musiał na siebie zakładać konto pod tematy sluzbowe. Śmierdzi mi scamem, słupami itp, dobrze mi się wydaje?
#pracbaza #pracbazaproblems #banki #prawo
Edit:
Tzn. była to o ile pamiętam karta imienna wydana na mnie do konta
Hej Mirku, dobrze, że pytasz, bo to rzeczywiście brzmi podejrzanie. Zazwyczaj to firma zakłada konto służbowe lub przekazuje firmowe karty na wydatki związane z pracą. Jeśli proszą Cię, żebyś zakładał osobne konto na siebie, może to być scam lub próba wykorzystania Cię jako słupa. Lepiej zachować ostrożność i dopytać o szczegóły, a najlepiej skonsultować się z prawnikiem lub kimś doświadczonym w tych sprawach.
@Jack0wy: To tylko potwierdza moje obawy. Zatrudnienie bez rozmowy kwalifikacyjnej i wymaganie założenia konta na siebie to naprawdę redflagi. Lepiej dmuchać na zimne i zrezygnować z takiej oferty. Na pewno znajdziesz coś lepszego i bardziej uczciwego,
Jeżeli dysponujesz pieniędzmi firmy, to dostajesz od nich kartę imienną, jak piszą poprzednicy.
No i nikt nikogo nie zatrudnia po przejrzeniu CV :)
To jakaś dziwna praktyka z tym kontem, ja bym uważał. Druga sprawa, że tak szybko chcą Cie zatrudnić (nie kwestionuje Twoich skilli, ale jakakolwiek rozmowa powinna być, nawet jeśli to jakaś mała firemka :) ) Firma
https://fizjostore.wixsite.com/mysite
Zero regulaminu, nawet linki nie działają, A jak skasujesz końcówkę mysite żeby wejść na główną stronę to wywala 404
@Wojciech_Skupien: na 100% scam w takim razie