Aktywne Wpisy

kleboldswaifuv2 +243
Moja babcia dostała udaru, 30 minut temu zabrała ją karetka. Proszę, pomyślcie o niej dobrze i jeśli wierzycie w Boga, to pomódlce się w jej intencji. Jestem w szoku. Płaczę. Jeszcze wczoraj u niej byłam w domu. #zwiedzamyswiatprostytucjizkleboldswaifu

Maudee +55
Czy Wy też czujecie takie silne obrzydzenie do treści AI? Nie chodzi mi tylko o teksty, ale ogólnie wszystko — grafiki, piosenki itd. Coś, co miało w swoim założeniu ułatwiać pracę, mnie skutecznie ją tylko obrzydza. W paru firmach, w których całkiem niedawno pracowałam, regularnie korzystali z Chatu GPT i ja rozumiem, że czasami nie chce się (albo nie starczy czasu) napisać paru zdań do posta na Facebooka, ale wszystkie to już

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Czy powszechna fikcyjna działalność gospodarcza (a.k.a. B2B) wpływa negatywnie na rynek pracy IT?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@BackInBlack: "przedsiębiorcy" na B2B. Większość pracuje na takich samych zasadach co koledzy na UoP w biurku obok.
@wiewior_s: Zależy od branży. Jeżeli na B2B jest wypychany woźny zarabiająćy najniższą krajową, a często po odjęciu kosztów mniej niż najniższa, to jest to wykorzystywanie pracownika, wykorzystywanie jego sytuacji zawodowej żeby płacić grosze. Jeżeli na B2B idzie informatyk zarabiajaćy 15k zeby uniknąć podatków to reszta społeczeństwa traci.
@hamster151: prawie 14k brutto bez kilkudziesięciu zł z groszami to źle?
Jakby nagle na UoP zamiast skali wprowadzono liniowy i zrównano poziom opodatkowania z ryczałtem, to większość tych "przedsiębiorców" nagle płakałaby, że oni to w sumie są zwykłymi pracownikami i są zmuszani do B2B ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kutafonixor: ale przeczytaj mój pierwszy komentarz - robiąc to szkodzisz wszystkim innym, bo tworzy się sytuacja gdzie żeby więcej zarabiać trzeba przejść na B2B